Kepimas ant grotelių ir keptuvėje
Kepti ant grotelių ir įkaitintoje keptuvėje labiausiai tinka minkšta mėsa iš skerdenos vidurinės dalies.
Mėsa bus skanesnė, jeigu prieš gamindami ją palaikysite kambario temperatūroje. Iki gaminimo palikite mėsą pastovėti 30–40 minučių, tuomet ją greičiau paruošite, ji praras mažiau skysčių.
Nusausinkite mėsą, užberkite druskos ir įdėkite į įkaitintą keptuvę, kai tik joje išsilydys sviestas. Mėsą kepkite kartu aliejuje ir svieste – aliejus toleruoja didelį karštį, o sviestas suteikia gero sodraus skonio. Neprikraukite pilnos keptuvės – taip sumažės temperatūra, mėsa praras daug skysčių ir ims virti, o ne kepti. Pipirais apibarstykite prieš patiekdami valgį.
Nukelkite mėsą nuo ugnies, kai tik bus pasiekta atitinkama vidaus temperatūra. Jei neturite termometro, patikrinti, ar mėsa jau paruošta, galima ją paspaudus pirštu. Jeigu mėsa žalia, ji bus minkšta, maždaug kaip žmogaus skruostas, vidutiniškai iškepusi – kaip nosies galiukas, o gerai iškepta – kaip kakta.