Prieš kelis dešimtmečius parduotuvėse atsiradę maisto produktai vakuuminėse pakuotėse iš pradžių didelio palaikymo nesulaukė. Net ir naujovėms įprastai itin atviros namų šeimininkės Amerikoje abejojo dėl tokiomis sąlygomis laikomo maisto skonio ir nerimavo, kad tai yra prekybininkų būdas užmaskuoti gaminio trūkumus. Visgi, laikui bėgant, tokios abejonės buvo išsklaidytos, o pats saugojimo būdas tapo neatsiejamu pagalbininku virtuvėje.
Maisto produktų, tarp jų ir mėsos, pakavimas pasitelkiant vakuumą, padeda gerai išlaikyt produktų skonį ir formą, jų nebūtina suvartoti čia ir dabar. Be to, ir šaldytuve laikyti patogu – nereikia atskirų indų, produktai neprisigeria kvapų ir patys jų neperduoda šalia esantiems. Mėsai pakuoti dažniausiai naudojami trys pakavimo būdai. Kviečiame susipažinti su jų ypatumais.