Ūkininkai viduryje miesto kepė paršelį

2011 m. Birželis 13 d.
Šeštadienį, birželio 11 d., Lietuvos ūkininkų krautuvių tinklas „Vikis” vilniečius pakvietė kartu švęsti savo vienerių metų gimtadienį. Prie Šiaurės miestelyje esančio prekybos centro RIMI Hypermarket visą dieną vykusios šventės svarbiausias akcentas buvo viduryje miesto ant ugnies kepamas paršelis. 
 
Visą dieną vykusioje gimtadienio šventėje susirinkusieji ne tik stebėjo Lietuvos ūkininkų užauginto paršelio kepimo procesą, kuriam vadovavo virtuvės šefai iš „Kepsniai.lt" , bei ragavo šviežiai keptos mėsos, bet taip pat ir klausėsi kaimo kapelos bei akordeno muzikos, taip pat galėjo paragauti ir už specialią kainą įsigyti įvairios ūkininkų produkcijos.
 
„Vikis” yra pirmasis netradicinis krautuvių tinklas, įsikūręs išskirtinai tik RIMI prekybos centruose. Todėl norėjome, kad ir mūsų pirmoji šventė būtų paminėta netradiciniu būdu, vilniečiams padovanojant dalelę kaimo skanėstų ir linksmybių. Juk paršelio kepimas viduryje miesto ne tokia jau dažna atrakcija miesto gyventojams”, - sako „Vikio” atstovas Edgaras Mankus.
 
Šiuo metu sostinės RIMI prekybos centruose jau veikia 6 „Vikio” krautuvės, kuriose prekiaujama smulkių ir vidutinių Lituvos ūkininkų pagaminta ir užauginta produkcija: pieno, mėsos, duonos produktais, daržovėmis bei vaisiais, uogienėmis, džiovintomis uogomis, medumi, aliejumi, arbatomis ir kitais, pagal lietuviškus receptus pagamintais ir ypatingu skoniu pasižyminčiais, kaimiškais produktais.
 

Populiarūs straipsniai