L. Rimgailė Užgavėnių proga prisimena ypatingus savo močiutės lietinius (receptas)

2022 m. Kovas 01 d.
Verslininkė, puikiai iš soc. tinklų pažįstama desertinės „Liu Patty“ įkūrėja Liucina Rimgailė mėgsta šeimą džiuginti įvairiais saldžiais skanėstais. Užgavėnių proga ji nusprendė atkurti vaikystės vasaras pas močiutę Lentvaryje primenantį itin plonų lietinių receptą. 

„Lentvaris – tai miestas, kuriame praleidau beveik visas vaikystės vasaras. Kol močiutė kepdavo man savo tradiciniusplonyčius lietinius, aš žiūrėdavau serialą „Be namų negerai“ ir taip išmokau lietuvių kalbą. Šiandien kviečiu atkreipti dėmesį į produktus, gaminamus Lietuvoje. Dabar „Rimi“ parduotuvėje jie pažymėti „Su meile iš“ ženklu – taip palaikomi vietiniai ūkininkai bei gamintojai, o mums paprasčiau pastebėti lietuviškus ir sveikatai palankesnius produktus. Nors močiutės lietinius skoniu sunku pralenkti, mano vyras Tadas sako, kad maniškiai irgi ypatingai skanūs ir jau paprašėpagaminti jų Užgavėnių šventei. Kviečiu ir jus išbandyti mano močiutės receptą bei nudžiuginti savo artimuosius“, – sako Liucina Rimgailė.

 

RECEPTAS

LIETINIAI PAGAL LIUCINĄ RIMGAILĘ

Patiekalui reikės:

2 kiaušinių;

Žiupsnelio druskos;

Šaukšto cukraus;

125g miltų;

100ml grietinėlės;

325ml pieno;

Jeigu norisi papildomai galima dėti vanilės ir cinamono.

Priedai:

Grietinė arba jogurtas, uogienė arba cukrus (kaip aš valgiau vaikystėje).

Gaminimo eiga

  1. Pirmiausia išmaišyti kiaušinius, druską, cukrų ir miltus.
  2. Tada įmaišyti grietinėlę ir dalimis pilti pieną (tokiu būdu tešloje neliks miltų burbuliukų).
  3. Kepti ant nedidelio kiekio aliejaus. Įprastai, kaip tai darome su visais lietiniais.
  4. Skanauti kartu su grietine, jogurtu, uogiene arba cukrumi.

Skanaus!


Populiarūs straipsniai