Mėgstamiausias patiekalas M. Daikerytės šeimoje – į vaikystę Dzūkijoje sugrąžinantys varškės „blynukai“ (receptas)
Yra receptas, kuris mane sugrąžina į vaikystę. Perduotas iš močiutės lūpų mamai, o šios lūpų – man, šis receptas nepalieka abejingų. Tai dzūkiški varškės blynukai, kuriems produktus, palaikydama vietinius gamintojus, renkuosi tik iš lietuviškų prekinių ženklų. Visus juos radau „Rimi“ parduotuvėje, kur jie nuo šiol pažymėti „Su meile iš“ ženklu. Kviečiu nepraleisti progos palaikyti lietuvišką produkciją ir išbandyti receptą, patikrintą net trijų kartų“, – sako Milita Daikerytė.
RECEPTAS
VARŠKĖS „BLYNUKAI” PAGAL MILITĄ DAIKERYTĘ
Patiekalui reikės:
0,5 kg 9 procentų riebumo varškės;
3 kiaušinių;
4-5 šaukštų miltų;
žiupsnelio druskos;
žiupsnelio kepimo miltelių (jei norisi puresnių blynelių);
2 šaukštų cukraus;
sviesto kepimui;
grietinės ir uogienės – padažui;
Gaminimo eiga
Gerai sutrinkite varškę maišytuvu iki vientisos masės. Kiaušinių trynius išplakite su cukrumi, supilkite juos į varškę ir gerai išmaišykite.
Įsijokite į tešlą miltus, kepimo miltelius, vėl gerai išmaišykite. Suplakite baltymus su žiupsneliu druskos, įmaišykite juos į tešlą.
Gerai įkaitinkite keptuvę su sviestu, suformuokite blynelius, tada sumažinkite kaitrą ir apkepkite, uždengę dangčiu, abi puses.
Skanaus!