„Rimi“ pakvietė žinomus žmones į netradicinius pusryčius: pirmieji ragavo vertikalioje lysvėje užaugintus žalumynus
Todėl penktadienį naujos parduotuvės atidarymo proga „Rimi“ pakvietė būrį žinomų žmonių, tarp kurių – kulinaras Vytaras Radzevičius, verslininkės Liucina Rimgailė, Laura Mazalienė ir kiti – savo dieną pradėti netradiciškai, pusryčiaujant prekybos centre. Naujai atidarytoje „Rimi“ parduotuvėje svečiai galėjo išgirsti gydytojos dielologės E. Gavelienės patarimus, ką geriausia valgyti pusryčiams, pasidalinti savo pačių pusryčių įpročiais, o taip pat – pirmieji paragauti tiesiai prekybos salėje užaugintų šviežių salotų ir kitų žalumynų.
Penktadienį Vilniuje, Pilaitės rajone duris atvėrė viena moderniausių ir didžiausių „Rimi“ parduotuvių, kurioje pirkėjai gali rasti dar didesnį ekologiškų ir veganiškų prekių asortimentą, vietinių tiekėjų produkciją, kasdienes prekes. Šio prekybos centro išskirtinumas – galimybė įsigyti tiesiai prekybos salėje užaugintų salotų ir kitų žalumynų, užaugintų vertikalioje lysvėje.
Ta proga ankstyvą penktadienio rytą „Rimi“ pusryčiams sukvietė ir būrį maisto mėgėjų, kurie šventėje kūrė savo pusryčių sumuštinius iš šviežių, ką tik iškeptų kepinių, vietoje užaugintų daržovių ir kokybiško „Rimi“ asortimento. Įvairiomis gėrybėmis gardintus sumuštinius ragavo verslininkė, desertinės „Liu Patty“ įkūrėja Liucina Rimgailė, tinklaraštininkė Ieva Swan, verslininkė Laura Mazalienė, „Sustain Academy“ bendraįkūrėja Ieva Kazakevičiūtė bei kiti svečiai, o renginio vedėjas Vytaras Radzevičius, pats nuolat besisukantis virtuvėje, susirinkusiems svečiams atskleidė, kad rytus pirmiausia pradeda su šiltos kavos puodeliu.
Anot „Rinkis Sveikiau“ pusryčiuose dalyvavusios palankios mitybos konsultantės, gydytojos dietologės dr. Editos Gavelienės, pusryčiams reikėtų skirti laiko, valgyti reikėtų neskubant, ramiai kramtant ir mėgaujantis valgomo maisto skoniu. Pusryčiai turėtų būti kuo įvairesni, kad organizmas gautų skirtingų maistinių medžiagų, todėl juos būtina paturtinti šviežiomis daržovėmis.
„Kuo įvairesnis pusryčių racionas, tuo įvairesnes maistines medžiagas gauname, todėl pusryčiai neturėtų būti vienodi kasdien. Pusryčiams tinka įvairios košės su jogurtu ar vaisiais, viso grūdo duonos sumuštiniai su liesa mėsa, daržovėmis arba liesu sūriu. Taip pat geras pasirinkimas būtų omletai, kiaušinienės su daržovėmis ar trupučiu sūrio, virti kiaušiniai, varškė. Dar geriau, jei pusryčius praturtinsite daržovėmis. Planuojant dienos valgymus, pusryčiams reikėtų rinktis tai, kas nesudėtingai pagaminama, tačiau yra maistinga“, – pagrindinius pusryčių principus susirinkusiems svečiams renginio metu atskleidė gydytoja dietologė.
Tiesa, vieningo atsakymo, kada valgyti pusryčius, nėra. Specialistė teigė, kad kiekvienas turėtų pasirinkti sau tinkamiausią laiką, pagal suplanuotą dienos veiką.
„Pirmasis dienos valgymas turėtų būti tada, kai yra patogu. Jeigu asmuo pagal savus bioritmus yra vyturys, jam pusryčiauti vertėtų po 1–2 valandų nuo prabudimo. Jei diena bus aktyvi ir fiziškai – pusryčiai galėtų būti sotesni, o jų pagrindą turėtų sudaryti daugiau baltymų, šiek tiek riebalų ir angliavandenių turintys produktai. Jei žmogus aktyvesnis bus antroje dienos pusėje – ryte galima apsiriboti gėrimo puodeliu, o pirmasis dienos valgymas gali būti po 2–3 valandų“, – teigė E. Gavelienė.
Besiklausydami gydytojos dietologės patarimų, į renginį susirinkę svečiai tuo pat metu gamino sumuštinius iš „Rimi“ asortimente esančių kepinių – traškių kruasanų, prancūziškų bagečių ir pilno grūdo juodos duonos. Sumuštinius svečiai gardino vertikalioje lysvėje užaugintomis salotomis, daigais bei kitais sumuštiniams tinkančiais ingredientais – sūriu, įvairiomis užtepėlėmis, mėsa. Tai pat – mėgavosi čia pat išspaustomis, šviežiomis apelsinų sultimis.
Į renginį susirinkę svečiai džiaugėsi, kad nuo šiol parduotuvėje bus galima įsigyti šviežių, lokaliai užaugintų daržovių. Vertikalių lysvių principu paremta naujovė Lietuvoje pristatyta pirmą kartą, tačiau prekybos tinklas tikisi, kad inovacija bus sėkmingai pritaikyta ir kitose „Rimi“ tinklo parduotuvėse.