„Rimi“ plečia sveikatai palankių prekių asortimentą ir pirmasis prekiaus sveriama vištiena be antibiotikų
„Rimi“ plečia šviežios mėsos asortimentą, atsižvelgdamas į augantį pirkėjų domėjimąsi sveikatai palankiomis ir ekologiškomis prekėmis. Nuo šiol visiems „Rimi“ gamybos marinuotiems vištienos gaminiams taip pat naudojama paukštiena be antibiotikų. Atnaujindamas asortimentą, prekybos tinklas „Rimi“ bendradarbiauja su veterinarijos tarnybos sertifikuota vištienos be antibiotikų gamintoja „Kekava“.
Auga sveikatai palankių ir ekologiškų prekių pardavimai
„Domėjimasis sveikata ir jai palankia mityba – labai ryški tendencija tarp pirkėjų. Tai rodo mūsų tinklo pardavimai. Pavyzdžiui, per š.m. sausį-gegužę šviežios vištienos be antibiotikų pardavimai sudarė apie ketvirtadalį šviežios vištienos ir beveik 8 proc. visos šviežios mėsos kategorijos pardavimų. Šios tendencijos nepaveikė ir šį pavasarį visą pasaulį užklupusi pandemija. Pirkėjai ieško, domisi ir vis dažniau pirmenybę teikia sveikatą stiprinantiems maisto produktams. Pirkėjams taip pat svarbu, kokį poveikį prekių gamyba, žaliavos gavyba daro ir turės ateitiems kartoms. Sveikatą, kaip vieną prioritetų, įvardiname ir mūsų socialinės atsakomybės veikloje, ir plečiant bei atnaujinant asortimentą“, – sako „Rimi Lietuva“ Kokybės skyriaus vadovė Ana Čudinienė.
Jos teigimu, tiek ekologiškų, tiek „Rinkis sveikiau“ ženklu pažymėtų prekių pardavimai „Rimi“ tinkle š.m. sausio-gegužės mėnesiais augo dviženkliais procentais – atitinkamai 18 proc. ir 14 proc. Iš ekologiškų daugiausia, po kelis kartus, augo bananų, obuolių, kriaušių, citrusinių bei kitų vaisių ir daržovių, tokių kaip ekologiškos paprikos, kopūstai, taip pat sūrio pardavimai. Tuo pačiu laikotarpiu iš „Rinkis sveikiau“ ženklu pažymėtų, t.y. pagal ES, Lietuvos sveikatos institucijų, taip pat – sveikatos specialistų nutarimus ir rekomendacijas bei kriterijus atrinktų, prekių daugiausia augo pjaustytų vaisių, raugintų, apvirtų daržovių, uogienių ir džemų, užkandžių ir desertų bei kiaušinių pardavimai.
Visa „Rimi“ gamybos vištiena lauko kepsniams – be antibiotikų
Ieškantys sveikesnių alternatyvų mėsai nuo šios savaitės „Rimi“ tinkle galės rinktis šviežių viščiukų broilerių filė, blauzdeles, sparnelius ir ketvirčius, taip pat – šlaunelių mėsą be antibiotikų. Rūpintis sveikata paprasčiau galės ir iškylas gamtoje bei lauke ruošiamus kepsnius mėgstantys pirkėjai – nuo šiol visi „Rimi“ marinuoti vištienos gaminiai ruošiami naudojant paukštieną be antibiotikų. Kaip ir iki šiol prekybos tinklo parduotuvėse pirkėjai gali įsigyti ir fasuotos vištienos be antibiotikų, pažymėtos tinklo privačiomis etiketėmis „Rimi“ ir „Good life“, taip pat „Kekava“ produkcijos.
Antibiotikų naudojimas paukštininkystėje – viena iš priežasčių, dėl kurių itin sparčiais tempais visame pasaulyje auga gyventojų atsparumas antibiotikams, t.y. sergant ir gydantis ligą turinčiais įveikti antibiotikais, jie neveikia ir ligos sustabdyti nepavyksta. Dėl to auga ir mirčių dėl antibakterinio atsparumo skaičius: Europoje jis siekia 33 tūkst., pasaulyje – daugiau nei 700 tūkst. per metus. Nesiimant jokių priemonių, šis skaičius iki 2050-ųjų išaugs iki 10 mln. ir taps dažnesne mirties priežastimi nei vėžys.
Pirmoji oficialų Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos sertifikatą, patvirtinantį, jog vištos buvo auginamos be antibiotikų, turinti „Kekava“ šiuos paukščius augina užtikrinant sveikas ir patogias sąlygas – vištos lesinamos tik kokybišku lesalu, jos turi užtektinai ploto nevaržomai judėti. Įmonė griežtus reikalavimus taiko ir darbuotojams: prieš užeinant į vištidę, įsitikinama, kad jie laikosi higienos ir biosaugumo reikalavimų. Atitinkamai, 99,75 proc. „Kekava“ auginamų vištų užauga nesirgdamos bei negaudamos antibiotikų ir tik tokių vištų mėsa gauna žymą „Užauginta be antibiotikų“.