Mažiau švaistomo maisto – daugiau laimingų žmonių
Milijonams žmonių visame pasaulyje trūksta maisto, todėl kasmet iššvaistoma milijonai tonų maisto, gali nustebinti. Maisto švaistymas taip pat yra socialinė problema, nes didesnes pajamas gaunančios šalys išmeta maistą, kuris galėjo būti panaudotas, o žemesnes pajamas gaunančių šalių žmonėms maisto trūksta. Ši problema taip pat egzistuoja didesnes pajamas gaunančiose šalyse, kur daugelis žmonių negali sau leisti tinkamo maisto, o kiti perka per daug ir leidžia jį sugadinti.
Kartu su nevienodu pasiskirstymu, daug mūsų maisto gaminama šalyse, kuriose žmonės neturi pakankamai maisto. Pavyzdžiui, didžioji dalis ES rinkai skirtų šparaginių pupelių gaminama Kenijoje – šalyje, kurioje vandens stinga, o žmonės turi konkuruoti dėl jo, norėdami laistyti savo pupeles (dažniausiai jos eksportuojamos) ar panaudoti kitoms reikmėms. Ypač liūdna suvokti, kad toks brangus išteklius taip pat švaistomas, kai išmetame maistą.