Single image Single mobile image

Net 43% išmetamo maisto atsiranda šiukšliadėžėje dėl to, kad sugedo. Dažniausiai dėl to, kad pamirštame, ką turime šaldytuve, šaldiklyje ar spintelėse, ypač, jei reguliariai jų neperžiūrime ir neplanuojame savo meniu pagal tai, ką reikia suvalgyti pirmiausia.

Keletas patarimų, kaip lengvai ir greitai susiplanuoti patiekalus

1. Pažiūrėk, ką turi savo šaldytuve ir spintelėse, sudaryk viso to sąrašą.

2. Pagal turimus produktus susidaryk kelių dienų ar net savaitės valgiaraštį.

3. Jei ko pritrūko, susidėk į pirkinių sąrašą „Rimi“ programėlėje.

Planuok porcijas

Ar ir tau yra buvę, kad išsiverdi per daug/per mažai ryžių prie savo mėgstamo patiekalo? Žemiau rasi paprastą lentelę, kurioje surašėme nevirtų ryžių, makaronų, grikių ar kuskuso porcijų dydžius.

O kaip su kitais maisto produktais, tokiais kaip mėsa, žuvis ir daržovės? Naudokite kumštį, delną, suglaustą ranką ir ranką, kad sunaudotumėte reikiamą kiekį. Vaikams naudokite rankas.

Sužinok, kaip dar gali sumažinti maisto švaistymą:

Daugiau informacijos

 

Informacija iš maisto atliekų vadovo „Linkėjimai, maistas“, kuris buvo sukurtas vykdant projektą „Visuotinis požiūris į maisto atliekų mažinimą neformaliajame švietime“ (СSO-LA/2017/388-342). Atsisiųsk knygą čia.