Jokių nykstančių žuvų ir jūrų gėrybių „Rimi“ asortimente
Daugiau nei 85 % pasaulio jūrų produktų išteklių yra išeikvota arba arti ribos*
Jūrų gėrybės yra naudingas atsinaujinančių baltymų šaltinis ir gana dažnas patiekalas ant mūsų stalo. Pasaulinė jūrų gėrybių paklausa vis didėja, tačiau jūrų ištekliai nėra begaliniai. Šiandien daugiau nei 85 % žuvies ir jūrų gėrybių išteklių yra pereikvota, o tai sukelia globalias ekologines ir socialines pasekmes.
Norėdami ir toliau smaguriauti jūrų gėrybėmis, turime užtikrinti, kad vandenynai, jūros, upės ir ežerai būtų tinkamai prižiūrimi, atsižvelgiant į tvarumą ir biologinę įvairovę. Vienos žuvų rūšies išnykimas suardo ekosistemas ir sukelia neigiamą poveikį kitoms rūšims. Deja, šiuo metu naudojami žvejybos būdai nėra tvarūs, nes jų metu pagaunamos ir kitos žuvų rūšys.
Tuo pačiu metu vis populiarėjantys žuvų ūkiai taip pat kelia rimtų ekologinių problemų. Laukinės žuvys naudojamos kaip maistas ūkiuose auginamoms žuvims, vanduo užterštas antibiotikais ir cheminėmis medžiagomis, iš ūkių pasprukusios žuvys kelia pavojų laukinėms žuvims. Be to, vandenyje ištirpę fosfatai skatina spartesnį dumblių veisimąsi arba eutrofikaciją, kuri taip pat lemia struktūrinius vandenynų ekosistemos pokyčius.