„Pinokio“ tortas
-
Gaminimas 1h
-
Vidutinis
Ingredientai
-
Sviestas RIMI BASIC75 g
-
Cukraus milteliai200 g
-
Kiaušinių tryniai5 vnt.
-
Kvietiniai miltai RIMI 405D150 g
-
Kepimo milteliai1.5 šaukštelis (-iai)
-
Pienas4 šaukštas (-ai)
Morengas
-
Kiaušinių baltymai5 vnt.
-
Cukrus RIMI BASIC200 g
-
Migdolų drožlės50 g
Įdaras
-
Plakamoji grietinėlė500 g
-
Bananų gabalėliai arba uogospagal skonį
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 10 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
„Pinokio“ tortas – tai klasikinis morengo pyragas su biskvitiniu pagrindu, dar vadinamas švedišku, Glömminge arba dvaro tortu. Morengas yra kepamas stačiakampėje formoje ir užpildomas grietinėle bei šiek tiek to, ko norite patys. Šiame recepte „Pinokio“ tortas pripildytas plaktos grietinėlės ir supjaustytų vaisių bei uogų.