Spustelėdami "YouTube" paleidimo mygtuką sutinkate, kad RIMI receptų vaizdo įrašai, kuriuos pasirinksite, būtų įkelti iš "YouTube" ir kad būtų taikomi "YouTube" privatumo nustatymai ir privatumo politika.
3 būdai paruošti jautieną
-
Gaminimas 10min
-
Lengvas
Ingredientai
1. Ant grotėlių keptas didkepsnis
-
jautienos antrekoto didkepsnis1 vnt.
-
aliejus1 pagal skonį
-
druskos dribsniai1 pagal skonį
-
pipirai1 pagal skonį
2. Kepintas didkepsnis
-
Jautienos pasturgalio kepsnys1 vnt.
-
sviestas1 pagal skonį
-
druska ir pipirai1 pagal skonį
3. Kepsnių padaže
-
jautienos nugarinės didkepsnis1 vnt.
-
sviestas1 pagal skonį
-
aliejus1 pagal skonį
-
česnakas1 pagal skonį
-
druska ir pipirai1 pagal skonį
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 1 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
- Pšalinkite perteklinę drėgmę.
- Patepkite aliejumi.
- Kepkite keptuvėje-grilyje.
- Pabarstykite druskos dribsniais ir šviežiai maltais juodaisiais pipirais.
- Palikite pastovėti 3 minutes.
- Pašalinkite perteklinę drėgmę.
- Keptuvė ištirpinkite sviestą.
- Apkepkite iš abiejų pusių.
- Pabarstykite druska ir pipirais.
- Suviniokite į foliją ir palikite 3 minutes. Folija padeda išlaikyti sultingumą.
- Pašalinkite drėgmės perteklių.
- Gausiai aptepkite traiškytais česnakais ir grūstais pipirais.
- Keptuvėje ištirpinkite sviestą ir įpilkite aliejaus.
- Kepkite vartydami kas 40 sekundžių.
- Išėmę iš keptuvės apibarstykite druskos dribsniais.