3 būdai paruošti jautieną

  • Gaminimas 10min
  • Lengvas

Spustelėdami "YouTube" paleidimo mygtuką sutinkate, kad RIMI receptų vaizdo įrašai, kuriuos pasirinksite, būtų įkelti iš "YouTube" ir kad būtų taikomi "YouTube" privatumo nustatymai ir privatumo politika.

Ingredientai

1. Ant grotėlių keptas didkepsnis

  • jautienos antrekoto didkepsnis
     1 vnt.
  • aliejus
     1 pagal skonį
  • druskos dribsniai
     1 pagal skonį
  • pipirai
     1 pagal skonį

2. Kepintas didkepsnis

  • Jautienos pasturgalio kepsnys
     1 vnt.
  • sviestas
     1 pagal skonį
  • druska ir pipirai
     1 pagal skonį

3. Kepsnių padaže

  • jautienos nugarinės didkepsnis
     1 vnt.
  • sviestas
     1 pagal skonį
  • aliejus
     1 pagal skonį
  • česnakas
     1 pagal skonį
  • druska ir pipirai
     1 pagal skonį

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 1 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

  • Pšalinkite perteklinę drėgmę.
  • Patepkite aliejumi.
  • Kepkite keptuvėje-grilyje.
  • Pabarstykite druskos dribsniais ir šviežiai maltais juodaisiais pipirais.
  • Palikite pastovėti 3 minutes.
  • Pašalinkite perteklinę drėgmę.
  • Keptuvė ištirpinkite sviestą.
  • Apkepkite iš abiejų pusių.
  • Pabarstykite druska ir pipirais.
  • Suviniokite į foliją ir palikite 3 minutes. Folija padeda išlaikyti sultingumą.
  • Pašalinkite drėgmės perteklių. 
  • Gausiai aptepkite traiškytais česnakais ir grūstais pipirais.
  • Keptuvėje ištirpinkite sviestą ir įpilkite aliejaus. 
  • Kepkite vartydami kas 40 sekundžių.
  • Išėmę iš keptuvės apibarstykite druskos dribsniais.

Panašūs receptai

Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė

„Vieno puodo“ troškinys

1h 30min • Vidutinis