3 receptai su riešutų sviestu

  • Gaminimas 1h 47min
  • Lengvas

Spustelėdami "YouTube" paleidimo mygtuką sutinkate, kad RIMI receptų vaizdo įrašai, kuriuos pasirinksite, būtų įkelti iš "YouTube" ir kad būtų taikomi "YouTube" privatumo nustatymai ir privatumo politika.

Ingredientai

Šokoladinis ir žemės riešutų kokteilis

  • Traškus žemės riešutų kremas RIMI
     2 šaukštas (-ai)
  • Bananai
     2 vnt.
  • Kakavos milteliai RIMI
     3 šaukštas (-ai)
  • Pienas RIMI
     400 ml
  • Klevų sirupas ICA
      pagal skonį
  • Ledukai
      pagal skonį

Žemės riešutų ir šokolado rutuliukai

  • Dribsniai RIMI
     200 g
  • Klevų sirupas ICA
     3 šaukštas (-ai)
  • Traškus žemės riešutų kremas RIMI
     100 g
  • Šokoladas kepimui ICA
      papuošimui
  • Druskos dribsniai ICA
      papuošimui

Žemės riešutų padažas

  • Traškus žemės riešutų kremas RIMI
     2 šaukštas (-ai)
  • Imbierų šaknys
     1 šaukštelis (-iai)
  • Česnakai
     2 skiltelė (-ės)
  • Rudas cukrus
     1 šaukštas (-ai)
  • Šviesusis sojų padažas RIMI
     2 šaukštelis (-iai)
  • Čili dribsniai I LOVE ECO
      pagal skonį
  • Žaliosios citrinos
     0.5 vnt.
  • Kokosų gėrimas RIMI PLANET
     200 ml
  • Vanduo
      pagal skonį

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 2 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Sumaišykite žemės riešutų sviestą, kakavą, pieną ir klevų sirupą. Patiekite su ledu, papuošę kakava ir šokolado drožlėmis. 

Sumaišykite dribsnius, žemės riešutų sviestą, klevų sirupą ir iš mišinio suformuokite rutuliukus. Jie apliejami ištirpintu šokoladu ir apibarstomi druskos dribsniais. 30 min. padėkite į šaldytuvą pailsėti. 

Į dubenį sudėkite žemės riešutų sviestą, tarkuotą imbierą, tarkuotą česnaką, supilkite sojų padažą, aitriųjų paprikų dribsnius, žaliosios citrinos sultis ir kokosų pieną.   Sumaišykite ir įpilkite vandens iki norimos konsistencijos. 

Panašūs receptai

Varškėčiai

20min • Lengvas
Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė

Veganiški citrininiai ledai

11h 40min • Lengvas