Airiškas kopūstų troškinys
-
Gaminimas 1h 20min
-
Lengvas
Ingredientai
Ingredientai:
-
svogūnas1 vnt.
-
saliero stiebas1 vnt.
-
kopūstai0.25 g
-
morkos2 vnt.
-
česnakas1 vnt.
-
aliejus2 šaukštas (-ai)
-
lauro lapas1 vnt.
-
druska ir pipiraipagal skonį
-
daržovių sultinys1 kubelis - 1 L sultinio
-
baltosios konservuotos pupelės400 g
-
konservuoti pomidorų gabaliukai400 g
Žolelės:
-
čiobreliai1 šaukštelis (-iai)
-
kmynai0.5 šaukštelis (-iai)
-
rozmarinai0.5 šaukštelis (-iai)
-
petražolės1 šaukštas (-ai)
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Paruoškite ingredientus. Svogūną, salierus ir kopūstą (0.25 gūžės) sukapokite. Morkas supjaustykite žiedeliais, susmulkinkite česnakus (2 skilteles).
Puode nesvylančiu dugnu įkaitinkite aliejų ir apkepkite svogūnus.
Sumeskite daržoves ir prieskonius: lauro lapelį, pipirus ir druską.
Supilkite sultinį ir suverskite pomidorų gabaliukus.
Uždenkite ir virkite ~ 45 min. arba, kol daržovės suminkštės.
Suberkite konservuotas pupeles, stambiai sukapotas prieskonines žoleles ir patroškinkite dar 15 min.
Patiekite dubenėliuose ir papuoškite kapotomis petražolėmis. Skanaus!
Patarimas. Troškiniui galite naudoti bulves ir perlines kruopas. Tada reikės daugiau sultinio (iki 1,5 l).