Amerikietiškas obuolių pyragas

  • Gaminimas 2h
  • Vidutinis
Amerikietiškas obuolių pyragas

Ingredientai

  • miltai
     350 g
  • cukrus
     2 šaukštas (-ai)
  • druska
     1 šaukštelis (-iai)
  • sviestas
     200 g
  • šaltas vanduo
     6 šaukštas (-ai)
  • pienas
     3 šaukštas (-ai)

Įdarui

  • obuoliai „Granny Smith“
     6 vnt.
  • cukrus
     3 šaukštas (-ai)
  • citrina
     0.5 vnt.
  • kukurūzų krakmolas
     1 šaukštas (-ai)
  • cinamonas
     0.25 šaukštelis (-iai)
  • malti imbierai
     0.25 šaukštelis (-iai)
  • druska
     0.25 šaukštelis (-iai)

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 10 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Dubenyje sumaišykite miltus, cukrų ir druską. Sviestą supjaustykite kubeliais, suberkite į miltus ir sutrinkite. Masė turi atrodyti kaip smėlis.
Įpilkite 6 šaukštus šalto vandens ir maišykite, kol tešla taps vientisa. Jei tešla per sausa, įpilkite dar šaukštą vandens.
Suformuokite tešlos paplotėlį, padalykite jį į dvi dalis – viena turi būti šiek tiek didesnė už kitą. Tešlos paplotėlius su-vyniokite į maistinę plėvelę ir padėkite į šaldytuvą mažiausiai 30 minučių arba pasigaminkite tešlą iš vakaro.
Paruoškite įdarą. Obuolius nulupkite, perpjaukite per pusę, pašalinkite sėklytes, supjaustykite plonomis skiltelėmis. Dubenyje sumaišykite supjaustytus obuolius su cukrumi, citrinos sultimis, kukurūzų krakmolu ir prieskoniais.
Imkite didesnį tešlos paplotėlį iš šaldytuvo ir iškočiokite 33 cm apskritimą ant miltais pabarstyto paviršiaus.
Skardą (22 cm skersmens) patepkite riebalais, įdėkite tešlos apskritimą, kraštus prispauskite prie skardos kraštų.
Sukrėskite obuolių įdarą ir uždenkite 24 cm skersmens tešlos apskritimu. Tešlos kraštus užspauskite. Tešlą patepkite pienu, įpjaukite per vidurį.
Pyragą kepkite 180 °C orkaitėje 40–50 minučių. Prieš patiekdami atvėsinkite.
Pyragą patiekite su ledais arba vaniliniu padažu.

Panašūs receptai

Degintas sūrio pyragas

40min • Lengvas