Spustelėdami "YouTube" paleidimo mygtuką sutinkate, kad RIMI receptų vaizdo įrašai, kuriuos pasirinksite, būtų įkelti iš "YouTube" ir kad būtų taikomi "YouTube" privatumo nustatymai ir privatumo politika.
Amerikietiški obuolių sklindžiai su klevų sirupu ir mėtomis
-
Gaminimas 30min
-
Lengvas
Ingredientai
-
Kanzi obuoliai2 vnt.
-
šviežios mėtos10 g
-
Kvietiniai miltai su tešlą kildinančiomis medžiagomis125 g
-
kepimo milteliai1 šaukštelis (-iai)
-
druska1 žiupsnelis
-
cukrus1 šaukštelis (-iai)
-
sviestas50 g
-
kiaušinis1 vnt.
-
pienas150 ml
-
klevų sirupas100 ml
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 2 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Nulupkite du Kanzi obuolius ir pašalinkite sėklides. Obuolius supjaustykite horizontaliai plonais žiedeliais.
Nuskinkite mėtų lapelius nuo šakelių. Pasilikite kelis gražius lapelius, o likusius supjaustykite siauromis juostelėmis.
Į dubenį išsijokite savikėlius miltus, kepimo miltelius, druską ir cukrų.
Ant silpnos ugnies ištirpinkite sviestą – jis turi ištirpti, bet ne įkaisti.
Išplakite kiaušinį, pusę sviesto ir 100 ml pieno su miltais. Maišykite dideliu šaukštu, kol gausite tirštą tešlą. Šaukštu į dubens šonus ištrinkite visus gumulėlius. Įmaišykite likusius miltus.
Keptuvėje ištirpinkite šiek tiek likusio sviesto ir šaukštu įkrėskite tris tešlos blynelius. Išgaubtąja šaukšto puse suformuokite apskritus 8–10 cm dydžio sklindžius. Įspauskite į tešlą po obuolio žiedelį. Kepkite sklindžius 5 minutes; laikui įpusėjus – apverskite. Kepkite sklindžius, kol sunaudosite visą tešlą. Jei reikia, iškeptus sklindžius galima laikyti iki 80C temperatūros įkaitintoje orkaitėje, kad jie neatauštų.
Dėkite sklindžius į lėkštes vieną ant kito, sluoksniuodami juos su Kanzi obuolių griežinėliais. Užpilkite klevų sirupu ir papuoškite pasiliktais mėtų lapeliais.
Panašūs receptai
Pagrindinis ingridientas
Kiauliena
Jautiena
Aviena
Triušiena
Paukštiena
Žuvis ir jūros gėrybės
Ryžiai
Daržovės
Makaronai
Sūris
Miltiniai patiekalai
Vaisiai ir uogos
Pieno produktai
Lašiša
Bulvės
Mano šeimai
Gaminame su vaikais