Ančių kepenėlių paštetas
-
Gaminimas 2h 10min
-
Lengvas
Ingredientai
Patiekalui reikės
-
ančių kepenėlės200 g
-
sviestas100 g
-
alyvuogių aliejus20 g
-
saldusis svogūnas1 vnt.
-
petražolės1 šaukštelis
-
česnakas1 vnt.
-
čiobrelis0.5 šaukštas (-ai)
-
druska ir pipirai1 žiupsnelis
-
brendis20 ml
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Šis paštetas puikiai tiks skanauti su duonos trapučiais, papuoš jūsų šventinį stalą ar bus nuostabus užkandis. Šis lengvas receptas kaip tik jums.
Mažame puode ištirpinkite 30 g sviesto su alyvuogių aliejumi. Sudėkite smulkintus svogūnus ir česnaką (1 skiltelę), pakepkite 5 minutes.
Sumeskite ančių kepenėles ir pakepinkite dar 2 minutes.
Suberkite petražoles, čiobrelius, pagardinkite druska ir pipirais. Pamaišykite, tada nukelkite nuo ugnies, įdėkite 70 g. sviesto ir sutrinkite trintuvu. Supilkite brendį ir gerai išmaišykite.
Uždenkite puodą maistine plėvele, dėkite į šaldytuvą kelioms valandoms, kad sustingtų. Skanaus!
Patarimas. Paštetą galite skanauti mėgstamu džemu. Pavyzdžiui, bruknių, apelsinų ar svogūnų.