Ančių kulšelės, marinuotos su citrusiniu „mojo“ marinatu

  • Gaminimas 2h 30min
  • Lengvas
Ančių kulšelės, marinuotos su citrusiniu „mojo“ marinatu

Ingredientai

  • ančių kulšelės
     6 vnt.
  • raudonasis svogūnas
     1 vnt.
  • saliero stiebai
     2 vnt.
  • morka
     1 vnt.
  • apelsinai
     6 vnt.
  • fasuotas čiobrelis
     1 sauja (-os)

„Mojo“ marinatui:

  • greipfrutas
     1 vnt.
  • citrina
     1 vnt.
  • žalioji citrina
     2 vnt.
  • alyvuogių aliejus
     3 šaukštas (-ai)
  • medus
     3 šaukštas (-ai)
  • cinamonas
     0.25 šaukštelis (-iai)
  • gvazdikėliai (prieskoniai)
     8 vnt.
  • žvaigždinis anyžius
     2 vnt.
  • ciberžolė
     0.25 šaukštelis (-iai)
  • aitriosios paprikos prieskoniai
     2 šaukštas (-ai)
  • raudonėlis
     2 šaukštelis (-iai)
  • česnako milteliai
     2 šaukštelis (-iai)
  • čiobreliai (prieskoniai)
     1 šaukštelis (-iai)
  • druska
     1 šaukštas (-ai)
  • pipirai
     2 šaukštelis (-iai)

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 5 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Nutarkuokite apelsinų ir citrinų žieveles, išspauskite sultis. Išspauskite sultis iš greipfruto.

Pasigaminkite marinatą. Dubenyje sumaišykite citrusų žieveles, išspaustas sultis, prieskonius. Ančių kulšeles apliekite pagamintu marinatu ir palikite šaltai per naktį, kad išsimarinuotų.

Raudonąjį svogūną nulupkite, supjaustykite ketvirčiais. Saliero stiebus nuplaukite, supjaustykite, morką nuskuskite ir supjaustykite stambiai, apelsinus nulupkite ir supjaustykite.
Į kepimo indą sudėkite daržoves, apelsinus, ančių kulšeles, užpilkite marinatu, įdėkite čiobrelio.
Kepimo indą uždenkite folija, dėkite į įkaitintą iki 180 °C orkaitę, kepkite apie 2 valandas.
Nuimkite foliją nuo indo ir dar pakepkite kulšeles apie 30 minučių.

Panašūs receptai

Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė

Šventinis kalakutas

4h • Vidutinis