Ančių kulšelės su špinatais

  • Gaminimas 3h
  • Vidutinis
Ančių kulšelės su špinatais

Ingredientai

Ingredientai:

  • šviežios ančių kulšelės
     2 vnt.
  • svogūnai „Shallot“
     5 vnt.
  • česnakas
     5 skiltelė (-ės)
  • lauro lapai
     2 vnt.
  • šviežios čiobrelių šakelės
     5 vnt.
  • druska
     1 šaukštelis (-iai)
  • pipirai
     0.5 šaukštelis (-iai)
  • grūsti kvapieji pipirai
     0.25 šaukštelis (-iai)
  • vištienos sultinys
     125 ml
  • baltasis vynas (tinka ir nealkoholinis)
     125 ml
  • žąsų riebalai arba sviestas
     100 g

Špinatams paruošti:

  • česnakas
     2 skiltelė (-ės)
  • raudonasis svogūnas
     0.5 vnt.
  • alyvuogių aliejus
     2 šaukštas (-ai)
  • špinatai
     200 g
  • vyšniniai pomidorai
     100 g
  • druska
      pagal skonį
  • pipirai
      pagal skonį

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 2 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Nuplautas ir nusausintas ančių kulšeles apibarstykite druska, juodaisiais ir kvapiaisiais pipirais. Įkaitintoje keptuvėje ištirpinkite 1 šaukštą žąsų riebalų arba sviestą, sudėkite ančių kulšeles ir apkepkite iš abiejų pusių. Apkeptas kulšeles perdėkite į gilią skardą arba troškintuvą. 

Keptuvėje, kurioje kepė kulšelės, palikite kelis šaukštus riebalų, sudėkite šviežius čiobrelius, lauro lapus, druską, pipirus. Viską maišydami truputį pakepinkite. 

Prie kulšelių į skardą dėkite perpjautus per pusę svogūnus shallot, supilkite pakepintus prieskonius, vištienos sultinį ir baltąjį vyną, sukrėskite likusius riebalus. Uždenkite skardą, šaukite iki 180 0C įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 2 valandas. Nuimkite dangtį ir dar kepkite 30 min.
 

 Prieš baigdami troškinti kulšeles, paruoškite špinatus. Česnakų skilteles nulupkite ir smulkiai sukapokite. Raudonąjį svogūną nulupkite ir supjaustykite šiaudeliais. Pomidorus perpjaukite per pusę. Įkaitinkite keptuvę su šlakeliu alyvuogių aliejaus, suberkite susmulkintus česnakus, svogūnus ir kelias minutes pakepinkite. Suberkite špinatus, maišydami pakepinkite kelias minutes. 
 

Pabaigoje sudėkite pomidorus. Pagardinkite druska ir pipirais. Antienos kulšeles patiekite su paruoštais špinatais.

Panašūs receptai

Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė

Šventinis kalakutas

4h • Vidutinis
Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė