Ančių kulšelės su špinatais
-
Gaminimas 3h
-
Vidutinis
Ingredientai
Ingredientai:
-
šviežios ančių kulšelės2 vnt.
-
svogūnai „Shallot“5 vnt.
-
česnakas5 skiltelė (-ės)
-
lauro lapai2 vnt.
-
šviežios čiobrelių šakelės5 vnt.
-
druska1 šaukštelis (-iai)
-
pipirai0.5 šaukštelis (-iai)
-
grūsti kvapieji pipirai0.25 šaukštelis (-iai)
-
vištienos sultinys125 ml
-
baltasis vynas (tinka ir nealkoholinis)125 ml
-
žąsų riebalai arba sviestas100 g
Špinatams paruošti:
-
česnakas2 skiltelė (-ės)
-
raudonasis svogūnas0.5 vnt.
-
alyvuogių aliejus2 šaukštas (-ai)
-
špinatai200 g
-
vyšniniai pomidorai100 g
-
druskapagal skonį
-
pipiraipagal skonį
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 2 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Nuplautas ir nusausintas ančių kulšeles apibarstykite druska, juodaisiais ir kvapiaisiais pipirais. Įkaitintoje keptuvėje ištirpinkite 1 šaukštą žąsų riebalų arba sviestą, sudėkite ančių kulšeles ir apkepkite iš abiejų pusių. Apkeptas kulšeles perdėkite į gilią skardą arba troškintuvą.
Keptuvėje, kurioje kepė kulšelės, palikite kelis šaukštus riebalų, sudėkite šviežius čiobrelius, lauro lapus, druską, pipirus. Viską maišydami truputį pakepinkite.
Prie kulšelių į skardą dėkite perpjautus per pusę svogūnus shallot, supilkite pakepintus prieskonius, vištienos sultinį ir baltąjį vyną, sukrėskite likusius riebalus. Uždenkite skardą, šaukite iki 180 0C įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 2 valandas. Nuimkite dangtį ir dar kepkite 30 min.
Prieš baigdami troškinti kulšeles, paruoškite špinatus. Česnakų skilteles nulupkite ir smulkiai sukapokite. Raudonąjį svogūną nulupkite ir supjaustykite šiaudeliais. Pomidorus perpjaukite per pusę. Įkaitinkite keptuvę su šlakeliu alyvuogių aliejaus, suberkite susmulkintus česnakus, svogūnus ir kelias minutes pakepinkite. Suberkite špinatus, maišydami pakepinkite kelias minutes.
Pabaigoje sudėkite pomidorus. Pagardinkite druska ir pipirais. Antienos kulšeles patiekite su paruoštais špinatais.