Ančių kulšelės su troškintais kopūstais
-
Gaminimas 3h 15min
-
Vidutinis
Ingredientai
Ančių kulšelėms:
-
ančiukų kulšelės4 vnt.
-
alyvuogių aliejus2 šaukštas (-ai)
-
druska1 žiupsnelis
-
pipirai1 žiupsnelis
-
čiobreliai1 šaukštelis (-iai)
-
rozmarinas1 vnt.
-
lauro lapai1 vnt.
-
vanduo0.5 l
Troškintiems kopūstams:
-
sviestas75 g
-
alyvuogių aliejus1 šaukštas (-ai)
-
raudonasis svogūnas1 vnt.
-
česnakas1 vnt.
-
savojinis kopūstas175 g
-
druska1 žiupsnelis
-
pipirai1 žiupsnelis
Bulvėms su lupynomis:
-
Bulvės su lupenomis8 vnt.
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite ančių kulšeles ir gražiai apskrudinkite iš abiejų pusių.
Įpilkite vandens, kad apsemtų antieną. Pagardinkite druska, pipirais, čiobreliais bei lauro lapu. Troškinkite mėsą ant silpnos ugnies apie 3 valandas.
Paruoškite savojinį kopūstą. Didelėje keptuvėje įkaitinkite aliejaus ir sviesto mišinį, sumeskite kubeliais supjaustytą svogūną ir česnaką (1 skiltelę). Pakepinkite 2–3 minutes, suberkite smulkintą kopūstą ir maišydami kepkite dar 3–4 minutes. Galite įpilti 2–3 valgomuosius šaukštus vandens. Kopūstus pagardinkite druska ir pipirais.
Bulves su lupynomis išvirkite. Sudėkite į kepimo skardą, pašlakstykite aliejumi, pabarstykite kapotų rozmarinų, druskos. Kepkite 175 °C laipsnių orkaitėje, kol bulvės gražiai apskrus.