Angliškos moliūgų bandelės (scones)

  • Gaminimas 1h 40min
  • Sudėtingas
Angliškos moliūgų bandelės (scones)

Ingredientai

  • miltai
     750 g
  • meduolių prieskoniai
     1 šaukštelis (-iai)
  • kepimo milteliai
     4 šaukštelis (-iai)
  • druska
     1 šaukštelis (-iai)
  • cukrus
     3 šaukštas (-ai)
  • sviestas
     120 g
  • moliūgas
     500 g
  • pienas
     120 ml
  • grietinėlė 36%
     60 ml

Glaistui

  • sviestas
     4 šaukštas (-ai)
  • cukraus milteliai
     100 g
  • grietinėlė
     4 šaukštas (-ai)
  • druska
     1 žiupsnelis
  • spanguolių džemas
      patiekiant
  • graikiškas jogurtas
      patiekiant

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 12 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Dideliame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, cukrų, druską ir prieskonius. Į miltus sudėkite supjaustytus 1 cm dydžio šalto sviesto gabalėlius ir truputį patrinkite, tik nepersistenkite. Turi likti gabalėlių.
Į kitą dubenį supilkite šaltus produktus: moliūgų tyrę, pieną ir grietinėlę. Viską sumaišykite. Dalį paruoštos masės su-maišykite su trupučiu miltų mišinio, tada supilkite likusią masę. Išmaišykite su šakute.
Ant kepimo popieriaus suverskite tešlą, formuokite paplotėlį, tada perlenkite per pusę, vėl formuokite paplotėlį ir vėl perlenkite. Šį procesą kartokite 2–4 kartus.

Iš tešlos iškočiokite 2 cm storio lakštą.

Su sausainių formele (6 cm skersmens) išspauskite apskritimus, taip suformuodami bandeles. Įdėkite į šaldytuvą ma-žiausiai 15 minučių.
Pasigaminkite glaistą. Puode išlydykite sviestą ir sumaišykite jį su kitais glaisto produktais iki vientisos masės.
Bandeles aptepkite glaistu.
Skardą išklokite kepimo popieriumi, sudėkite bandeles ir pašaukite į įkaitintą iki 200 °C orkaitę. Kepkite apie 20 minu-čių.
Angliškas moliūgų bandeles patiekite su spanguolių džemu ir graikišku jogurtu.
Kaip pasigaminti moliūgų tyrę? 1–1,5 kg moliūgą supjaustykite ketvirčiais arba dideliais gabalais. Sudėkite į skardą, uždenkite folija ir šaukite į įkaitintą iki 180 °C temperatūros orkaitę. Kepkite apie 45–50 minučių. Iškeptą moliūgą atvėsinkite ir išskaptuokite su šaukštu minkštąją dalį. Moliūgą sutrinkite virtuviniu trintuvu iki vientisos masės. Sudėkite į indelius ir laikykite šaltai. Pasigamintą moliūgų tyrę šaldytuve galite laikyti apie 1 mėnesį.

Panašūs receptai

Degintas sūrio pyragas

40min • Lengvas

Bandelės su avietėmis

2h 30min • Lengvas

Morkų pyragas

1h 30min • Vidutinis