Ant alaus skardinės keptas viščiukas

  • Gaminimas 1h 30min
  • Vidutinis
Ant alaus skardinės keptas viščiukas

Ingredientai

Viščiukas

  • Viščiukas broileris RIMI
     1 vnt.
  • Druska
     1 šaukštelis (-iai)
  • Juodieji pipirai
      pagal skonį
  • Barbekiu padažas SANTA MARIA SMOKY HICKORY
     200 g
  • Alaus skardinė (330 ml)
     1 vnt.

Užpilas

  • Česnakai
     2 skiltelė (-ės)
  • Raudonos aitriosios paprikos
     1 vnt.
  • Petražolės
     1 ryšulėlis (-iai)
  • Baltojo vyno actas RIMI
     2 šaukštas (-ai)
  • Citrinų sultys
     1 šaukštas (-ai)
  • Cukrus
     2 šaukštas (-ai)
  • Alyvuogių aliejus
     50 ml

Daržovės

  • Virtos kukurūzų burbuolės
     4 vnt.
  • Avokadas
     2 vnt.
  • Druska ir juodieji pipirai
      pagal skonį

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Ant alaus skardinės keptas viščiukas – sultingas ir gardus! Visas viščiukas dedamas ant alaus skardinės ir kepamas ant netiesioginio grilio kiek ilgiau nei valandą. Patiekite su ant grotelių keptomis kukurūzų burbuolėmis ir avokadu.

"Viščiukas: Viščiuką be prieskonių įtrinkite druska, šviežiai maltais pipirais ir BBQ-sås."
Nuplaukite alaus skardinę ir atidarykite viršų skardinių atidarytuvu. Viščiuką dėkite ant alaus skardinės (su skardinėje paliktu alumi) ir skardinę padėkite ant grotelių vidurio. Anglis ar briketai turi būti aplink viščiuką, o ne po skardine. Kepkite viščiuką ant netiesioginio grilio 45–60 minučių arba tol, kol vidinė temperatūra prie kaulų pasieks 82 0C. Kartkartėmis su teptuku aptepkite kepsnių padažu.
Užpilas: Nulupkite ir smulkiai sukapokite česnaką. Perpjaukite aitriąją papriką, išskobkite sėklas ir ją supjaustykite plonomis juostelėmis. Stambiai sukapokite petražoles.
Sumaišykite actą ir citrinos sultis su cukrumi, kol jis ištirps. Sumaišykite česnaką, aitriąją papriką, petražoles ir alyvuogių aliejų.
Daržovės: Kukurūzų burbuoles pasūdytame vandenyje pavirkite apie 20 minučių. Išėmę nuvarvinkite. Atsargiai jas perpjaukite išilgai į keturias dalis. Perpjaukite avokadą ir išimkite jo kauliuką. Ant grotelių pakepinkite kukurūzus ir avokadą, pagardinkite druska ir šviežiai maltais pipirais. Padėkite juos ant lėkštės ir užpilkite padažu su šaukštu.
Patiekite viščiuką su kukurūzais ir avokadu.

Panašūs receptai

Lipnūs sparneliai

25min • Lengvas