Ant grilio keptas Portobello grybų kepsnys su avokadų padažu
-
Gaminimas 30min
-
Vidutinis
Ingredientai
Ingredientai:
-
Petražolės90 g
-
Česnako skiltelės3 skiltelė (-ės)
-
Shallot svogūnas1 vnt.
-
Raudonųjų paprikų dribsniai0.25 šaukštas (-ai)
-
Alyvuogių aliejus60 ml
-
Citrinų sultys45 ml
-
Druska0.5 šaukštelis (-iai)
-
Šviežiai grūsti juodieji pipirai0.5 šaukštelis (-iai)
-
Avokadas1 vnt.
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
PORTOBELLO grybai turi būti nuvalyti, kotai – nupjauti. Sudėkite juos į negilų kepimo indą arba į didelį šaldymo maišelį. Laikinai padėkite grybus į šalį.
Mažame dubenėlyje sumaišykite balzaminį actą, alyvuogių aliejų, kuminus, juoduosius pipirus, papriką ir česnakus.
Marinatą teptuku užtepkite ant grybų iš visų pusių. Pamarinuokite apie 10 minučių.
Kol grybai marinuojasi, paruoškite padažą chimichurri. Į vidutinio dydžio dubenėlį sudėkite susmulkintas petražoles, susmulkintus česnakus, SHALLOT svogūną, raudonųjų paprikų dribsnius, supilkite alyvuogių aliejų, citrinų sultis, įberkite druskos ir pipirų. Viską gerai išmaišykite. Paragaukite ir, jei reikia, įberkite dar prieskonių. Sudėkite kubeliais pjaustytus avokadus ir viską gerai išmaišykite. Padėkite į šalį.
Grilio keptuvę arba kepsninę įkaitinkite iki vidutinės temperatūros. Apkepkite grybus iš abiejų pusių po 2–3 minutes arba, kol grybai karamelizuosis ir suminkštės. Kepdami užtepkite likusį marinatą, kad skonis būtų intensyvesnis.
Prieš patiekdami ant PORTOBELLO grybų viršaus užkrėskite avokadų padažą chimichurri.