Ant grilio keptos romaninės salotos su pelėsiniu sūriu ir riešutų pagardu
-
Gaminimas 40min
-
Lengvas
Ingredientai
Ingredientai:
-
Romaninės salotos2 vnt.
-
Sūris su mėlynuoju pelėsiu100 g
-
Džiovintos spanguolės120 g
-
Graikiniai riešutai100 g
-
Citrinos sultys2 šaukštas (-ai)
-
Alyvuogių aliejus4 šaukštas (-ai)
-
Druska0.25 šaukštelis (-iai)
-
Čiobreliai0.25 šaukštelis (-iai)
-
Vanduo4 šaukštas (-ai)
-
Kajeno pipirai0.25 šaukštelis (-iai)
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Paruoškite riešutų pagardą.
Pastaba: kelis riešutus atidėkite patiekimui. Visus pagardui skirtus ingredientus sudėkite į trintuvą irsusmulkinkite iki norimos tekstūros.
Grilį įkaitinkite iki vidutinės temperatūros.
Romaninių salotų gūžes padalykite į 4 dalis. Kiekvieno salotų lapo vidinę pusę ištepkite pagardu.
Romaninių salotų gūžių puseles apkepkite ant grilio po 3–5 minutes arba kol lengvai apskrus.
Patiekdami apibarstykite graikiniais riešutais, spanguolėmis ir pelėsinio sūrio trupiniais.