Ant grilio keptos romaninės salotos su pelėsiniu sūriu ir riešutų pagardu

  • Gaminimas 40min
  • Lengvas
Ant grilio keptos romaninės salotos su pelėsiniu sūriu ir riešutų pagardu

Ingredientai

Ingredientai:

  • Romaninės salotos
     2 vnt.
  • Sūris su mėlynuoju pelėsiu
     100 g
  • Džiovintos spanguolės
     120 g
  • Graikiniai riešutai
     100 g
  • Citrinos sultys
     2 šaukštas (-ai)
  • Alyvuogių aliejus
     4 šaukštas (-ai)
  • Druska
     0.25 šaukštelis (-iai)
  • Čiobreliai
     0.25 šaukštelis (-iai)
  • Vanduo
     4 šaukštas (-ai)
  • Kajeno pipirai
     0.25 šaukštelis (-iai)

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Paruoškite riešutų pagardą.


Pastaba: kelis riešutus atidėkite patiekimui. Visus pagardui skirtus ingredientus sudėkite į trintuvą irsusmulkinkite iki norimos tekstūros.

Grilį įkaitinkite iki vidutinės temperatūros.

Romaninių salotų gūžes padalykite į 4 dalis. Kiekvieno salotų lapo vidinę pusę ištepkite pagardu.

Romaninių salotų gūžių puseles apkepkite ant grilio po 3–5 minutes arba kol lengvai apskrus.

Patiekdami apibarstykite graikiniais riešutais, spanguolėmis ir pelėsinio sūrio trupiniais.

Panašūs receptai

Ožkos sūrio pica

13min • Lengvas