Ant grilio virtos midijos
-
Gaminimas 25min
-
Lengvas
Ingredientai
Ingredientai:
-
midijos800 g
-
alyvuogių aliejus15 g
-
šalotiniai svogūnai120 g
-
česnakai10 g
-
baltasis vynas100 ml
-
žolelės10 g
-
druskapagal skonį
-
pipiraipagal skonį
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 2 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Nulupkite šalotinius svogūnus ir česnaką, stambiai supjaustykite.
Ant kepsninės grotelių padėkite aliuminio dėklą su šiek tiek alyvuogių aliejaus, sudėkite pjaustytus svogūnus ir palikite kepti apie 5-10 minučių (priklausomai nuo kepsninės intensyvumo), kol svogūnai įgaus spalvą ir taps šiek tiek permatomi.
Sudėkite midijas, užpilkite baltu vynu, paskaninkite druska ir pipirais. Virkite apie 10 min.
Susmulkinkite žoleles ir puse jų pabarstykite midijas. Virkite apie 10 min. Sudėkite likusias žoleles, išmaišykite ir nedelsiant patiekite. Skanaus!