Ant grilio virtos midijos

  • Gaminimas 25min
  • Lengvas
Ant grilio virtos midijos

Ingredientai

Ingredientai:

  • midijos
     800 g
  • alyvuogių aliejus
     15 g
  • šalotiniai svogūnai
     120 g
  • česnakai
     10 g
  • baltasis vynas
     100 ml
  • žolelės
     10 g
  • druska
      pagal skonį
  • pipirai
      pagal skonį

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 2 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Nulupkite šalotinius svogūnus ir česnaką, stambiai supjaustykite.

Ant kepsninės grotelių padėkite aliuminio dėklą su šiek tiek alyvuogių aliejaus, sudėkite pjaustytus svogūnus ir palikite kepti apie 5-10 minučių (priklausomai nuo kepsninės intensyvumo), kol svogūnai įgaus spalvą ir taps šiek tiek permatomi.

Sudėkite midijas, užpilkite baltu vynu, paskaninkite druska ir pipirais. Virkite apie 10 min.

Susmulkinkite žoleles ir puse jų pabarstykite midijas. Virkite apie 10 min. Sudėkite likusias žoleles, išmaišykite ir nedelsiant patiekite. Skanaus!

Panašūs receptai

Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė

Marinuota lašiša

1h 30min • Lengvas