Ant grotelių kepta lašiša ir smidrais su žaliuoju padažu
-
Gaminimas 30min
-
Vidutinis
Ingredientai
Žaliasis padažas
-
česnako skiltelė1 skiltelė (-ės)
-
svogūnų laiškų vazonėlis1 vazonėlis svogūnų laiškų
-
petražolių vazonėlis1 vazonėlis petražolių
-
gūžinė salota1 vnt.
-
kaparėliai1 šaukštas (-ai)
-
alyvuogių aliejus100 ml
-
druskapagal skonį
-
juodieji pipiraipagal skonį
-
actas (geriau baltasis vyno actas)2 šaukštelis (-iai)
Daržovės
-
žalieji smidrai12 žaliųjų šparagų
-
citrina1 vnt.
-
aliejus1 šaukštas (-ai)
-
pomidorai „Romantica“200 g
Lašiša
-
lašišų filė600 g
Serviravimui
-
virtos šviežios bulvėspagal skonį
-
ant grotelių skrudinta raugintos tešlos duonapagal skonį
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Daržovės: nupjaukite apie 2 cm nuo apatinės šparagų dalies Nulupkite juos, jei yra stori. Padalinkite citriną į 4 skilteles. Aptepkite šparagus aliejumi. Ant grotelių 2–3 minutes kepkite šparagus, pomidorus ir citrinų skilteles. Pagardinkite šparagus ir pomidorus druska, pipirais.