Ant grotelių kepta lašiša su baltųjų smidrų salotomis ir ikrų padažu
-
Gaminimas 45min
-
Vidutinis
Ingredientai
Smidrai
-
baltieji smidrai8 vnt.
Salotos
-
agurkas1 vnt.
-
ropinis kopūstas300 g
-
krapai1 ryšulėlis (-iai)
-
citrina1 vnt.
-
alyvuogių aliejus3 šaukštas (-ai)
-
druskapagal skonį
-
juodieji pipiraipagal skonį
Ikrų padažas
-
riebi grietinė200 ml
-
ikrai80 g
-
citrinos žievelė1 vnt.
Lašiša
-
lašišų filė600 g
-
žalumynaipagal skonį
Serviravimui
-
bulvėspagal skonį
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Kruopščiai nulupkite smidrus ir nupjaukite apatinę dalį.
Salotos: nuskuskite agurką ir ropinį kopūstą, plonai juos supjaustykite sūrio peiliu ar bulvių skustuku.
Susmulkinkite krapus. Nutarkuokite viršutinį citrinos žievelės sluoksnį ir išspauskite sultis (žievelė naudojama ikrų padažui). Sumaišykite citrinų sultis, alyvuogių aliejų ir krapus. Suberkite ropinį kopūstą ir agurką, pagardinkite druska ir pipirais.
Kepkite lašišą ir smidrus ant tiesioginės kaitros.
Patiekite lašišą su smidrais, salotomis, ikrų padažu ir bulvėmis. Užbarstykite žalumynų.