Ant grotelių kepta lašiša su skrudintų kukurūzų salsa
-
Gaminimas 45min
-
Vidutinis
Ingredientai
Ryžiai:
-
virti ryžiai4 porcijos
Kukurūzų salsa:
-
virti (gali būti konservuoti) kukurūzai340 g
-
aliejus1 šaukštelis (-iai)
-
žalioji aitrioji paprika1 vnt.
-
raudonieji pomidorai2 vnt.
-
avokadai2 vnt.
-
žalioji citrina1 vnt.
-
druska ir pipirai1 žiupsnelis
-
kalendraryšulėlis
Lašiša:
-
4 gabaliukai lašišos filė500 g
-
aliejus1 šaukštelis (-iai)
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Jei naudosite šaldytą lašišą, ją atšildykite. Išvirkite ryžius pagal nurodymus ant pakuotės.
Kukurūzų salsa: virtus kukurūzus (jei naudosite konservuotus, juos nusunkite) paskrudinkite keptuvėje, įpylę 1 arbatinį šaukštelį aliejaus.
Perpjaukite aitriąją papriką perpus, išvalykite sėklas ir smulkiai sukapokite. Pomidorus supjaustykite mažais kubeliais, sumaišykite su skrudintais kukurūzais ir sukapota aitriąja paprika.
Perpjaukite avokadus, išimkite iš jų kauliukus, išgremžkite minkštimą ir susmulkinkite jį kubeliais. Avokadų minkštimą sumaišykite su kukurūzais ir pašlakstykite žaliosios citrinos sultimis. Pagardinkite druska ir, jei reikia, pipirais. Apibarstykite stambiai supjaustyta kalendra.
Lašiša: aliejumi apšlakstytą lašišą kepkite ant grotelių apytiksliai po 2 minutes iš abiejų pusių. Pagardinkite druska ir pipirais. Lašišą patiekite su ryžių garnyru ir salsa.