Ant grotelių keptas avokadas su avinžirnių salotomis
-
Gaminimas 20min
-
Lengvas
Ingredientai
-
Avokadai2 vnt.
-
Virti avinžirniai400 g
-
Majonezas2 šaukštas (-ai)
-
Ilgavaisis agurkas0.5 vnt.
-
Salierų stiebai1 vnt.
-
Shallot svogūnai0.5 vnt.
-
Krapai1 ryšulėlis (-iai)
-
Grūdėtos garstyčios2 šaukštelis (-iai)
-
Aitriosios paprikos (čili) dribsniai1 žiupsnelis
-
Citrinų sultys0.5 vnt.
-
Druskapagal skonį
-
Juodieji pipiraipagal skonį
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 2 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Į nedidelį dubenį suberkite avinžirnius.
Įdėkite majonezo ir viską šiek tiek suspauskite šakute.
Agurkus, salierų stiebus, svogūnus ir krapus supjaustykite kuo smulkiau ir suberkite į avinžirnių masę.
Įdėkite druskos, čili dribsnių, citrinos sulčių ir garstyčių.
Viską gerai išmaišykite ir, jei reikia, įberkite dar prieskonių.
Avokadą perpjaukite išilgai per pusę ir išimkite kauliuką.
Avokadą apšlakstykite nedideliu kiekiu alyvuogių aliejaus, apibarstykite druska ir pipirais.
Avokadą kepkite ant grotelių vidinės pusės, kol užsidegs juodi dryžiai ir jie sušils (apie 5 minutes)
Patiekdami įdarykite avokadus salotomis.