Ant grotelių keptas avokadas su avinžirnių salotomis

  • Gaminimas 20min
  • Lengvas
Ant grotelių keptas avokadas su avinžirnių salotomis

Ingredientai

  • Avokadai
     2 vnt.
  • Virti avinžirniai
     400 g
  • Majonezas
     2 šaukštas (-ai)
  • Ilgavaisis agurkas
     0.5 vnt.
  • Salierų stiebai
      1 vnt.
  • Shallot svogūnai
     0.5 vnt.
  • Krapai
     1 ryšulėlis (-iai)
  • Grūdėtos garstyčios
     2 šaukštelis (-iai)
  • Aitriosios paprikos (čili) dribsniai
     1 žiupsnelis
  • Citrinų sultys
     0.5 vnt.
  • Druska
      pagal skonį
  • Juodieji pipirai
      pagal skonį

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 2 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Į nedidelį dubenį suberkite avinžirnius.

Įdėkite majonezo ir viską šiek tiek suspauskite šakute.

Agurkus, salierų stiebus, svogūnus ir krapus supjaustykite kuo smulkiau ir suberkite į avinžirnių masę.

Įdėkite druskos, čili dribsnių, citrinos sulčių ir garstyčių.

Viską gerai išmaišykite ir, jei reikia, įberkite dar prieskonių.

Avokadą perpjaukite išilgai per pusę ir išimkite kauliuką.

Avokadą apšlakstykite nedideliu kiekiu alyvuogių aliejaus, apibarstykite druska ir pipirais.

Avokadą kepkite ant grotelių vidinės pusės, kol užsidegs juodi dryžiai ir jie sušils (apie 5 minutes)

Patiekdami įdarykite avokadus salotomis.

Panašūs receptai