Ant grotelių keptas smailiagūžis kopūstas su obuoliais ir krapais

  • Gaminimas 30min
  • Vidutinis
Ant grotelių keptas smailiagūžis kopūstas su obuoliais ir krapais

Ingredientai

Salotos

  • raudonasis svogūnas
     1 vnt.
  • krapų vazonėlis
      pagal skonį
  • saldžiosios garstyčios (geriau stambiagrūdės)
     1 šaukštas (-ai)
  • baltojo vyno actas
     2 šaukštas (-ai)
  • rapsų aliejus
     4 šaukštas (-ai)
  • druska
      pagal skonį
  • obuolys („Granny smith“)
     1 vnt.
  • sviestas
     3 šaukštas (-ai)
  • didelis smailiagūžis kopūstas
     1 vnt.
  • pipirai
      pagal skonį

Serviravimui

  • virtos šviežios bulvės
      pagal skonį
  • ant grotelių kepta veršienos ar kiaulienos filė
      pagal skonį

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Smailiagūžis kopūstas, obuolys ir krapai yra puikus derinys, tikrai tinkantis prie ant grotelių gamintų patiekalų. Patiekite kaip garnyrą arba atskirą pagrindinį patiekalą. Prie jo skanu kiaulienos nugarinė, o šviežios bulvės – labiau išalkusiems.
Nulupkite svogūną, supjaustykite jį ir krapus.
Sumaišykite garstyčias su actu ir išmaišykite aliejuje. Sudėkite svogūną ir krapus. Pagardinkite druska ir pipirais.
Nulupkite obuolį sūrio peiliu. Apšlakstykite obuolio skilteles padažu.
Ištirpinkite sviestą. Supjaustykite kopūstą skiltelėmis ir aptepkite pjūvio paviršius sviestu. Kepkite kopūsto puses ant grotelių.
Serviravimui:patiekite smailiagūžį kopūstą su padažu, bulvėmis ir veršiena ant iešmo ar kiaulienos nugarine.

Panašūs receptai