Antiena su grūdais, daržovėmis ir špinatais
-
Gaminimas 3h
-
Vidutinis
Ingredientai
Ingredientai antienai:
-
antienos kulšelės2 vnt.
-
lauro lapas1 vnt.
-
čiobreliaižiupsnelis
-
rozmarinaižiupsnelis
-
pipiraižiupsnelis
Ingredientai garnyrui:
-
sorų krupos100 g
-
žalieji lęšiai150 g
-
mažos morkytės100 g
-
druskapagal skonį
-
jauni špinatai50 g
-
aliejus keptišlakelis (-iai)
-
česnakas2 skiltelė (-ės)
-
graikiniai riešutai30 g
-
peletrūnai2 šaukštelis (-iai)
Ingredientai padažui:
-
graikinių riešutų aliejus30 g.
-
citrina0.5 vnt.
-
medus30 g
-
Dižono garstyčios20 g
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 2 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Antienos kulšeles pamarinuokite su čiobreliais, lauro lapu, rozmarinais ir pipirais ~ 6 val.
Kulšeles dėkite odele žemyn į įkaitintą sausą keptuvę. Kepkite iš abiejų pusių, kol pagels.
Tada sudėkite į troškinimo indą, pabarstykite druska, uždenkite ir pašaukite į iki 180 0C temperatūros įkaitintą orkaitę 2,5 val.
Atskirai išvirkite soras ir lęšius pagal pakuotėje nurodytą instrukciją
Morkytes 3–4 min. virkite pasūdytame vandenyje.
Nuplaukite ir nusausinkite špinatus.
Pagaminkite padažą: sumaišykite aliejų, citrinos sultis, medų ir garstyčias.
Keptuvėje įkaitintame aliejuje ~ 1 min. kepkite kapotus česnakus. Įdėkite morkyčių ir dar pakepkite 2 min. Tada suberkite lęšius, soras, špinatus, kapotus graikinius riešutus ir pabarstykite peletrūnais.
Į lėkštes suberkite dar šiltas lęšių sorų salotas ir užpilkite padažu. Ant viršaus uždėkite anties kulšeles. Jas galite apipilti sultimis, kuriose troškinosi.
Patarimas. Prieš virdami perplaukite sorų kruopas, kad nebūtų karčios.