Antiena su grūdais, daržovėmis ir špinatais

  • Gaminimas 3h
  • Vidutinis
Antiena su grūdais, daržovėmis ir špinatais

Ingredientai

Ingredientai antienai:

  • antienos kulšelės
      2 vnt.
  • lauro lapas
     1 vnt.
  • čiobreliai
      žiupsnelis
  • rozmarinai
      žiupsnelis
  • pipirai
      žiupsnelis

Ingredientai garnyrui:

  • sorų krupos
     100 g
  • žalieji lęšiai
     150 g
  • mažos morkytės
     100 g
  • druska
      pagal skonį
  • jauni špinatai
     50 g
  • aliejus kepti
      šlakelis (-iai)
  • česnakas
     2 skiltelė (-ės)
  • graikiniai riešutai
     30 g
  • peletrūnai
     2 šaukštelis (-iai)

Ingredientai padažui:

  • graikinių riešutų aliejus
      30 g.
  • citrina
     0.5 vnt.
  • medus
     30 g
  • Dižono garstyčios
     20 g

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 2 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Antienos kulšeles pamarinuokite su čiobreliais, lauro lapu, rozmarinais ir pipirais ~ 6 val.

Kulšeles dėkite odele žemyn į įkaitintą sausą keptuvę. Kepkite iš abiejų pusių, kol pagels.

Tada sudėkite į troškinimo indą, pabarstykite druska, uždenkite ir pašaukite į iki 180 0C temperatūros įkaitintą orkaitę 2,5 val.

Atskirai išvirkite soras ir lęšius pagal pakuotėje nurodytą instrukciją

Morkytes 3–4 min. virkite pasūdytame vandenyje.

Nuplaukite ir nusausinkite špinatus.

Pagaminkite padažą: sumaišykite aliejų, citrinos sultis, medų ir garstyčias.

Keptuvėje įkaitintame aliejuje ~ 1 min. kepkite kapotus česnakus. Įdėkite morkyčių ir dar pakepkite 2 min. Tada suberkite lęšius, soras, špinatus, kapotus graikinius riešutus ir pabarstykite peletrūnais.

Į lėkštes suberkite dar šiltas lęšių sorų salotas ir užpilkite padažu. Ant viršaus uždėkite anties kulšeles. Jas galite apipilti sultimis, kuriose troškinosi.

Patarimas. Prieš virdami perplaukite sorų kruopas, kad nebūtų karčios.

Panašūs receptai

Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė

Šventinis kalakutas

4h • Vidutinis