Antienos kepsnys su ančių kepenėlių paštetu
-
Gaminimas 12h
-
Vidutinis
Ingredientai
-
Anties krūtinėlė1 vnt.
-
Šviežios datulės3 vnt.
-
Juodosios pupelės I LOVE ECO100 g
-
Ančių kepenėlės200 g
-
Svogūnai1 vnt.
-
Morkos1 vnt.
-
Baltieji pipirai
-
Konjakas50 g
-
Sviestas RIMI40 g
-
Druska
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 1 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Datules 12 valandų palaikykite konjake, išimkite kauliukus.
„Datulių konjakas“ vėliau bus naudojamas ruošiant paštetą.
Supjaustykite ančių kepenėles ir pakepinkite.
Kepant suberiame svogūną, morką ir pipirus.
Atvėsinkite ir sumaišykite kepenis su sviestu ir datulėmis, įpilkite konjako ir druskos.
Anties krūtinėlę nusausinkite, pabarstykite druska ir pipirais.
Kepkite keptuvėje po 3 minutes iš abiejų pusių, oda žemyn, ant vidutinės ugnies.
Baikite kepti iki 180ºC įkaitintoje orkaitėje 10-15 minučių.
Daržovių sultinyje išvirkite juodąsias pupeles.
Anties krūtinėlės kepimo riebalus supilkite į pupeles.
Recepte naudojamas alkoholis
Vartodami alkoholį, rizikuojate savo sveikata, šeimos ir visuomenės gerove.