Antienos sriuba su valgomaisiais danteniais (Shiitake)

  • Gaminimas 2h 30min
  • Vidutinis
Antienos sriuba su valgomaisiais danteniais (Shiitake)

Ingredientai

  • ančių kulšelės
     500 g
  • vanduo
     2 l
  • svogūnai SHALLOT
     1 vnt.
  • česnakas
     2 skiltelė (-ės)
  • grybai SHIITAKE (valgomieji danteniai)
     100 g
  • cinamono lazdelės
     2 vnt.
  • kalendros
     30 g
  • morkos
     2 vnt.
  • kiaušininiai makaronai
     400 g
  • kininio bastučio PAK CHOI salotos
     2 vnt.
  • rudasis cukrus
     2 šaukštas (-ai)
  • sojų padažas
     2 šaukštas (-ai)
  • juodieji pipirai
     1 šaukštas (-ai)
  • druska
      pagal skonį

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Ančių šlauneles įtrinkite druska, pipirais, mėgstamomis prieskoninėmis žolelėmis, apšlakstykite aliejumi, sudėkite į kepimo skardą, įpilkite vandens, uždenkite folija ir kepkite apie 1 val.
Puode užvirkite vandenį, sudėkite keptas šlauneles. Suberkite juoduosius pipirus, kalendras, grybų (valgomųjų dante-nių) kotelius, cinamono lazdeles, susmulkintus česnakus ir valgomąjį svogūnėlį, supjaustytas morkas, cukrų, įpilkite sojų padažo. Sultinį virkite ant mažos ugnies apie 1,5 valandos.
Antieną išimkite iš sultinio, atskirkite mėsą nuo kaulų ir supjaustykite norimo dydžio gabaliukais.
Sultinį perkoškite.
Makaronus išvirkite, kaip nurodyta ant pakuotės.
Kininio bastučio salotas supjaustykite griežinėliais ir trumpai apvirkite vandenyje.
Valgomųjų dantenių kepurėles trumpai apkepkite keptuvėje.
Į dubenėlius dėkite makaronų, grybų, kininio bastučio salotų, antienos gabalėlių, užpilkite sultinio.

Panašūs receptai

Moliūgų karis

50min • Lengvas