Anties krūtinėlė su dumplainiais obuolių sirupe
-
Gaminimas 1h
-
Vidutinis
Ingredientai
Sirupo ingredientai:
-
dumplainiai200 g
-
obuolių sultys100 ml
-
žvaigždinis anyžius0.5 vnt.
-
cukrus50 g
Antienai:
-
antienos filė500 g
-
druskapagal skonį
-
pipiraipagal skonį
-
čiobreliai3 vnt.
-
žvaigždiniai anyžiai2 vnt.
Moliūgų piure:
-
sviestinis moliūgas800 g
-
grietinėlė100 ml
-
sviestas50 g
-
druskapagal skonį
-
pipiraipagal skonį
-
balzaminio acto kremas2 šaukštas (-ai)
Žiediniam kopūstui:
-
žiedinis kopūstas (šiuo atveju – violetinis)400 g
-
druskapagal skonį
-
sviestas1 šaukštas (-ai)
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Į prikaistuvį supilkite obuolių sultis, suberkite cukrų ir įmeskite pusę žvaigždinio anyžiaus. Užvirkite. Tada sudėkite dumplainius (galite perpjauti juos pusiau). Užvirinkite ir nukelkite nuo kaitros. Sirupą atvėsinkite. 2
Mėsą paskaninkite pipirais ir prieskoniais, pamarinuokite. Tada dėkite į keptuvę odele į apačią ir kepkite, kol apskrus. Pabarstykite druska. Tada apverskite ir pašaukite mėsą į įkaitintą iki 175 ˚C orkaitę 8-ioms minutėms. Iškepę leiskite pastovėti kelias minutes, tada supjaustykite išilgai.
Nuo moliūgo nulupkite žievelę, moliūgą smulkiai supjaustykite, suverskite į puodą, užpilkite vandeniu, kad apsemtų, ir virkite, kol suminkštės. Tada nupilkite didesnę dalį vandens (kol kas jį atidėkite į šalį, neišpilkite), įpilkite grietinėlės ir užvirinkite. Įberkite druskos, įdėkite sviesto ir sutrinkite. Jei moliūgų piurė išėjo per tiršta, įpilkite šiek tiek atidėto vandens.
Violetinius žiedinius kopūstus supjaustykite nedideliais gabaliukais ir apvirkite pasūdytame vandenyje, tada juos apkepinkite keptuvėje su gabalėliu sviesto.
Dumplainius su sirupu patiekite prie anties krūtinėlės kartu su violetiniais žiediniais kopūstais ir moliūgų piurė. Paskaninkite balzaminio acto kremu.