Antis, įdaryta valgomaisiais batatais, razinomis ir riešutais
-
Gaminimas 3h
-
Vidutinis
Ingredientai
Ingredientai:
-
visa antis2 kg
-
druska0.25 šaukštas (-ai)
-
malti pipirai0.25 šaukštas (-ai)
-
česnakas2 skiltelė (-ės)
-
imbiero šaknis1
-
čiobreliai4 vnt.
-
mandarinai4 vnt.
-
obuoliai4 vnt.
-
medus2 šaukštas (-ai)
-
maltas cinamonas1 šaukštelis (-iai)
Įdarui:
-
graikiniai riešutai100 g
-
migdolai100 g
-
razinos100 g
-
valgomieji batatai300 g
-
maltas cinamonas1 šaukštelis (-iai)
-
smulkinti muskatų riešutai1 šaukštelis (-iai)
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Antį nuplaukite ir nusausinkite. Dubenėlyje sumaišykite druską, pipirus, susmulkintą česnaką, sutarkuotą imbierą ir čiobrelių lapelius. Gautu mišiniu iš visų pusių įtrinkite antį. Mėsą palikite marinuotis šaldytuve per naktį.
Paruoškite įdarą. Riešutus sukapokite. Razinas nuplaukite ir nusausinkite. Batatus nuskuskite ir supjaustykite 1 cm dydžio kubeliais. Suberkite riešutus, razinas, cinamoną, muskatą ir viską išmaišykite.
Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C.
Į anties vidų sudėkite įdarą ir paguldykite ją į kepimo skardą. Kojas galite surišti kartu kepimo virve. Kepkite orkaitėje apie 1 val. 30 min. Jei mėsa per daug skrunda, pridenkite kepimo folija.
Tada skardoje aplink antį išdėliokite per pusę perpjautus obuolius ir mandarinus. Juos apšlakstykite medumi ir apibarstykite cinamonu. Pakepkite dar 30 min.
Baigus kepti leiskite patiekalui atvėsti 10 min. Supjaustykite stambiais gabalais ir patiekite su vaisiais.
Patarimas: antį galite patiekti su keptomis bulvėmis, salierų piurė ar grikių koše.