Anyžinės ančių krūtinėlės
-
Gaminimas 1h 30min
-
Lengvas
Ingredientai
-
šviežia ančiukų krūtinėlių filė4 vnt.
-
pankolių sėklos4 šaukštelis (-iai)
-
aitriųjų paprikų dribsniai0.5 šaukštelis (-iai)
-
maltas kuminas1 šaukštelis (-iai)
-
Žvaigždinis anyžius4 vnt.
-
apelsinai2 vnt.
-
ananasas0.5 vnt.
-
vynas50 ml
-
druskapagal skonį
-
pipiraipagal skonį
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Į šaltą keptuvę dėkite antienos filė oda žemyn ir pakepkite. Kai iš antienos pradės tekėti riebalai, apverskite, pakepkite kelias minutes ir vėl grąžinkite ant odos. Kol antiena kepa, nutarkuokite apelsinų žieveles ir išspauskite apelsi-nų sultis, supilkite vyną. Antienos krūtinėlę išimkite iš keptuvės, o paruoštą apelsinų sulčių, žievelių ir vyno mišinį supilkite į keptuvę, pavirkite. Kai skystis ims tirštėti, grąžinkite antieną, paskaninkite druska, uždenkite ir atidėkite. Po kelių minučių galėsite skanauti.