Anyžinės ančių krūtinėlės

  • Gaminimas 1h 30min
  • Lengvas
Anyžinės ančių krūtinėlės

Ingredientai

  • šviežia ančiukų krūtinėlių filė
     4 vnt.
  • pankolių sėklos
     4 šaukštelis (-iai)
  • aitriųjų paprikų dribsniai
     0.5 šaukštelis (-iai)
  • maltas kuminas
     1 šaukštelis (-iai)
  • Žvaigždinis anyžius
     4 vnt.
  • apelsinai
     2 vnt.
  • ananasas
     0.5 vnt.
  • vynas
     50 ml
  • druska
      pagal skonį
  • pipirai
      pagal skonį

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Pankolių sėklas šiek tiek sutrinkite ir sumaišykite su kitais prieskoniais.
Antienos krūtinėles nusausinkite su popieriniu rankšluosčiu.
Krūtinėles keliose vietose įpjaukite. Įtrinkite mėsą prieskoniais ir palikite bent pusvalandžiui, kad pasimarinuotų.

Į šaltą keptuvę dėkite antienos filė oda žemyn ir pakepkite. Kai iš antienos pradės tekėti riebalai, apverskite, pakepkite kelias minutes ir vėl grąžinkite ant odos. Kol antiena kepa, nutarkuokite apelsinų žieveles ir išspauskite apelsi-nų sultis, supilkite vyną. Antienos krūtinėlę išimkite iš keptuvės, o paruoštą apelsinų sulčių, žievelių ir vyno mišinį supilkite į keptuvę, pavirkite. Kai skystis ims tirštėti, grąžinkite antieną, paskaninkite druska, uždenkite ir atidėkite. Po kelių minučių galėsite skanauti.

Kitoje keptuvėje apkepkite ananasų griežinėlius su sviestu, sudėkite žvaigždinius anyžius.
Antieną patiekite su ananasais.

Panašūs receptai

Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė

Šventinis kalakutas

4h • Vidutinis

Moliūgų karis

50min • Lengvas