Apelsinais ir anyžiais glazūruotas viščiukas

  • Gaminimas 1h
  • Vidutinis
Apelsinais ir anyžiais glazūruotas viščiukas

Ingredientai

  • Šviežias viščiukas
     1 vnt.
  • Druska ir pipirai
      pagal skonį
  • Rapsų aliejus ir sviestas
      Glazūrai
  • Apelsino sultys ir žievelė
     1 vnt.
  • Žvaigždinis anyžius
     2 vnt.
  • Rudasis cukrus RIMI
     3 šaukštas (-ai)

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 6 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Įkaitinkite orkaitę iki 200°C.
Įdėkite vištieną į orkaitei tinkantį indą ir įtrinkite druska ir pipirais tiek išorę, tiek vidų.
Įtrinkite sviestu ir aliejumi. Įdėkite formą į apatinę orkaitės dalį, 20 minučių.

Nutarkuokite apelsino odelę ir išspauskite sultis. Smulkiai sutarkuokite žvaigždinį anyžių. Apelsinų sultis, žvaigždinį anyžių ir rudąjį cukrų išvirkite iki lengvo tirštumo sirupo. Įmaišykite apelsino žievelę.

Sumažinkite orkaitės temperatūrą iki 150°C ir toliau kepkite dar 20 minučių.
Vištieną aptepkite apelsinų glaistu ir kepkite toliau, kol vištienos vidinė temperatūra ties šlaunies kauliuku pasieks 82°, maždaug 1 val.

Panašūs receptai

Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė

Šventinis kalakutas

4h • Vidutinis
Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė