Apelsininis rizotas su antienos krūtinėle ir karamelizuotais svogūnais
-
Gaminimas 1h
-
Vidutinis
Ingredientai
Antienai:
-
druskapagal skonį
-
ančiukų krūtinėlių filė su oda2 vnt.
-
pipiraipagal skonį
-
čiobrelis3 vnt.
Rizotui:
-
ryžiai SELECTION BY RIMI ARBORIO350 g
-
alyvuogių aliejus2 šaukštas (-ai)
-
svogūnas1 vnt.
-
česnakas1 skiltelė (-ės)
-
apelsinas1 vnt.
-
baltasis vynas150 ml
-
vištienos sultinys1 l
-
pipiraipagal skonį
-
druskapagal skonį
-
kietasis sūris50 g
-
sviestas50 g
-
špinatai100 g
-
baziliko lapeliaipatiekiant
Karamelizuotiems svogūnams:
-
sviestas ghi2 šaukštas (-ai)
-
svogūnai2 vnt.
-
cukrus2 šaukštas (-ai)
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 3 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Karamelizuotų svogūnų gaminimas
Svogūnus nulupkite, supjaustysite griežinėliais ir pakepinkite svieste, kol suminkštės ir taps skaidrūs. Sumažinkite kaitrą, suberkite cukrų ir maišydami kaitinkite, kol gražiai apskrus. Karamelizuotus svogūnus patiekite prie rizoto ir antienos.
Rizoto gaminimas
Nedideliame puode užvirinkite sultinį su apelsinų žievelėmis, tada nukelkite nuo kaitros.
Į gilų puodą įpilkite alyvuogių aliejaus, suberkite svogūnus, česnakus, pakepinkite 2 min. Tada suberkite ryžius, gerai išmaišykite ir pakepinkite kelias minutes.
Supilkite vyną, sumažinkite kaitrą ir nuolat maišydami kaitinkite apie 1 min.
Į gautą masę pamažu, nedideliais kiekiais pilkite paruoštą sultinį, daugiau įpildami tik tada, kai ryžiai sugers tą, kurį įpylėte anksčiau.
Paskaninkite druska ir pipirais.
Kai ryžiai visiškai išvirs, sudėkite sviestą ir pašlakstykite apelsinų sultimis. Sudėkite špinatų lapus. Viską gerai išmaišykite ir prieš patiekdami palikite pastovėti 1 minutę.
Antienos gaminimas
Antienos filė paskaninkite druska ir pipirais.
Dėkite į šaltą keptuvę ir kaitinkite. Kepkite anties krūtinėlę oda žemyn, kol ji apskrus ir pasidarys auksinės spalvos. Mėsos riebalai ištekės į keptuvę ir antiena troškinsis savo riebaluose. Kai gražiai apskrus, apverskite, pakepkite 1–2 min. ir vėl apverskite ant odos. Iš viso kepkite apie 8–10 min. Tada nukelkite nuo ugnies ir leiskite pastovėti 5 min. Supjaustykite.
Patiekite supjaustytą griežinėliais su rizotu ir karamelizuotais svogūnais. Ant viršaus užbarstykite šviežio baziliko lapelių ir tarkuoto parmezano.