Apelsinų, lęšių ir morkų sriuba
-
Gaminimas 50min
-
Lengvas
Ingredientai
Ingredientai:
-
kuminų sėklos0.5 šaukštelis (-iai)
-
aliejus2 šaukštas (-ai)
-
svogūnas1 vnt.
-
morkos250 g
-
raudonieji lęšiai80 g
-
apelsinų sultys200 ml
-
vanduo600 ml
-
druskapagal skonį
-
pipiraipagal skonį
Ingredientai patiekimui:
-
graikiškas jogurtas be priedų2 šaukštas (-ai)
-
apelsinas1 vnt.
-
šviežių kalendrų šakelėskeletas
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 2 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Puode nesvylančiu dugnu pakepinkite kuminus ir smulkintus svogūnus ~ 1 min. Tuomet sudėkite smulkiai pjaustytas morkas, lęšius, supilkite apelsinų sultis, vandenį, druską, pipirus ir, uždengę, virkite ant silpnos kaitros ~ 30 min., kol suminkštės lęšiai. Tada su elektriniu trintuvu sutrinkite iki vientisos masės.
Supilstykite sriubą į lėkštes ar dubenėlius. Pagardinkite jogurtu, papuoškite apelsino skiltelėmis, kapotomis šviežiomis kalendromis ir nedelsdami patiekite.
Skanaus!
1 patarimas. Jei norite, kad būtų sočiau, sriubą patiekite su virtos ir apkeptos vištienos gabaliukais ar su skrudinta šonine.
2 patarimas. Sriubą galite patiekti su skrudintais lazdynų riešutais ar su apkeptu ir česnakais įtrintu batonu.