Apkepta jautienos mentė su krienais ir bulvėmis
-
Gaminimas 1h 30min
-
Vidutinis
Ingredientai
Ingredientai:
-
jautienos mentė be kaulo750 g
-
lauro lapas1 vnt.
-
pipirų žirneliai4 vnt.
-
gvazdikėliai1 vnt.
-
balti krienai200 g
-
maža morka1 vnt.
-
grietinė100 g
-
ghi sviestas2 šaukštas (-ai)
-
bulvės500 g
-
kiaušinių tryniai2 vnt.
-
druskapagal skonį
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 6 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Krienus keptuvėje pakepinkite su sviestu.
Bulves išvirkite. Dvi bulves atidėkite, o kitas sugrūskite, kol karštos. Atvėsinkite jas, įberkite truputį druskos ir sumaišykite su kiaušinių tryniais. Pridėkite grietinės ir viską išmaišykite.
Morką išvirkite pasūdytame vandenyje, atvėsinkite ir supjaustykite kubeliais.
Mėsą įdėkite į verdantį vandenį, įmeskite lauro lapą, gvazdikėlį, suberkite pipirų žirnelius ir virkite apie 1 valandą, kol mėsa suminkštės. Tada mėsą suplėšykite ir sluoksniuokite kepimo formelėse su krienais, morkų gabaliukais ir bulvių koše: dėkite sluoksnį virtos suplėšytos mėsos, tada sluoksnį krienų, sluoksnį morkų, bulvių košės, o ant viršaus išdėliokite griežinėliais supjaustytas bulves, kurias išvirę atidėjote. Patiekalo viršų aptepkite sviestu ir kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 180 ˚C, apie 20 minučių, kol gražiai apskrus.
Patiekite formelėse, kuriose kepėte, kaip karštą užkandį.