Apkepta jautienos mentė su krienais ir bulvėmis

  • Gaminimas 1h 30min
  • Vidutinis
Apkepta jautienos mentė su krienais ir bulvėmis

Ingredientai

Ingredientai:

  • jautienos mentė be kaulo
     750 g
  • lauro lapas
     1 vnt.
  • pipirų žirneliai
     4 vnt.
  • gvazdikėliai
     1 vnt.
  • balti krienai
     200 g
  • maža morka
     1 vnt.
  • grietinė
     100 g
  • ghi sviestas
     2 šaukštas (-ai)
  • bulvės
     500 g
  • kiaušinių tryniai
     2 vnt.
  • druska
      pagal skonį

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 6 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Krienus keptuvėje pakepinkite su sviestu.

Bulves išvirkite. Dvi bulves atidėkite, o kitas sugrūskite, kol karštos. Atvėsinkite jas, įberkite truputį druskos ir sumaišykite su kiaušinių tryniais. Pridėkite grietinės ir viską išmaišykite.

Morką išvirkite pasūdytame vandenyje, atvėsinkite ir supjaustykite kubeliais.

Mėsą įdėkite į verdantį vandenį, įmeskite lauro lapą, gvazdikėlį, suberkite pipirų žirnelius ir virkite apie 1 valandą, kol mėsa suminkštės. Tada mėsą suplėšykite ir sluoksniuokite kepimo formelėse su krienais, morkų gabaliukais ir bulvių koše: dėkite sluoksnį virtos suplėšytos mėsos, tada sluoksnį krienų, sluoksnį morkų, bulvių košės, o ant viršaus išdėliokite griežinėliais supjaustytas bulves, kurias išvirę atidėjote. Patiekalo viršų aptepkite sviestu ir kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 180 ˚C, apie 20 minučių, kol gražiai apskrus.

Patiekite formelėse, kuriose kepėte, kaip karštą užkandį.

Panašūs receptai

Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė

„Vieno puodo“ troškinys

1h 30min • Vidutinis