Apkepta tešloje vištienos filė su špinatais
-
Gaminimas 40min
-
Vidutinis
Ingredientai
Ingredientai:
-
Viščiukų krūtinėlės filė, supjaustyta horizontaliai RIMI GREEATLIFE300 g
-
Sluoksniuota sviestinė mielinė tešla1 pakuotė (-ės)
-
Mažieji špinatai100 g
-
Česnakas1 vnt.
-
Sviestas1 šaukštas (-ai)
-
sūris su mėlynuoju pelėsiu125 g
-
Camembert sūris125 g
-
Jūros druska ir pipiraipagal skonį
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Keptuvėje ištirpinkite šaukštą sviesto, suberkite susmulkintą česnaką (2 skilteles), pakepinkite, kol pasklis aromatas.
Tada į keptuvę dėkite špinatus, kepkite maždaug 2 minutes, kol išsiskirs sultys.
Tešlos lakštą ištieskite ant stalo, tešlą įpjaukite iš abiejų pusių juostelėmis įstrižai – vidurį palikite sveiką.
Į tešlos centrą dėkite druska ir pipirais paskanintus vištienos gabaliukus. Ant jų užtrupinkite sūrio su mėlynuoju pelėsiu, suverskite pakepintus špinatus.
Išdėliokite kamambero griežinėlius ir supinkite iš tešlos pynutę, kryžiuodami tešlos juosteles iš abiejų pusių centro link.
Pynutę guldykite į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepkite iki 220 ˚C įkaitintoje orkaitėje 12–15 minučių.