Apkepti briuseliniai kopūstai su obuolių sultimis
-
Gaminimas 26min
-
Lengvas
Ingredientai
Patiekalui reikės
-
briuselio kopūstai500 g
-
svogūnas2 vnt.
-
sviestas2 šaukštas (-ai)
-
tamsus sirupas2 šaukštas (-ai)
-
obuolių actas2 šaukštas (-ai)
-
lauro lapai2 vnt.
-
obuolių sultys300 ml
-
druska1 žiupsnelis
-
pipirai1 žiupsnelis
-
petražolėsryšulėlis
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 6 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Nuplaukite ir supjaustykite briuselinius kopūstus ketvirčiais. Nulupkite svogūnus ir supjaustykite griežinėliais.
Pakepinkite svogūnus ir briuselinius kopūstus, panaudodami pusę recepte nurodyto sviesto. Įpilkite sirupo bei acto ir kepinkite kelias minutes. Pridėkite lauro lapų ir obuolių sulčių. Virkite lėtai apytiksliai 10 minučių. Sudėkite likusį sviestą, pagardinkite druska ir pipirais.
Sukapokite petražoles ir pabarstykite jomis kopūstus.
Taip paruošti kopūstai tinka prie kiaulienos ar šonkaulių kepsnio.