Apvirta menkė su šviežiai marinuotomis daržovėmis ir čili skonio jogurtu
-
Gaminimas 40min
-
Vidutinis
Ingredientai
Daržovėms:
-
žiedinis kopūstas500 g
-
žirnių ankštys150 g
-
šaldytos sojų pupelės250 g
-
morkos šiaudeliais250 g
-
šviesus sojų padažas50 ml
-
ekologiškas rapsų aliejus1 šaukštas (-ai)
-
sezamų aliejus2 šaukštelis (-iai)
-
baltojo vyno actas1 šaukštas (-ai)
-
sezamų sėklos1 šaukštas (-ai)
Čili jogurtui:
-
raudonoji aitrioji paprika1 vnt.
-
turkiškas jogurtas200 g
-
druska1 žiupsnelis
Menkei:
-
tarkuotas šviežias imbieras2 šaukštas (-ai)
-
žuvies sultinys500 ml
-
šviesus sojų padažas50 ml
-
menkių filė600 g
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Atšildykite sojos pupeles ir menkę, jei produktai yra užšaldyti.
Daržovės:
Žiedinius kopūstus supjaustykite į mažas gūžes.
Perpjaukite papriką, išimkite iš jos sėklas ir supjaustykite ją šiaudeliais.
Padalinkite išilgai žirnių ankštis.
Dubenyje sumaišykite sojos padažą, rapsų ir sezamo aliejų, actą ir sezamo sėklas. Sudėkite daržoves ir palikite marinuotis bent 20 minučių.
Pagardinkite druska.
Čili skonio jogurtas:
Perpjaukite aitriąją papriką, išimkite sėklas ir susmulkinkite. Sumaišykite aitriąją papriką su jogurtu bei pagardinkite druska.
Nulupkite ir sutarkuokite imbierą. Mažame puode užvirinkite žuvies sultinį, sojas ir imbierą.
Supjaustykite žuvį gabaliukais, sudėkite juos į sultinį ir apvirkite apie 3 minutes.
Patarimas: patiekalą pabarstykite stambiai supjaustyta kalendra.