Aromatinga vištiena su apelsinais

  • Gaminimas 1h 55min
  • Lengvas
Aromatinga vištiena su apelsinais

Ingredientai

Patiekalui reikės

  • viščiukų šlaunelių mėsa
     1.2 kg
  • šviežiai spaustos apelsinų sultys
     80 ml
  • skystas medus
      80 ml
  • alyvuogių aliejus
     2 šaukštelis (-iai)
  • česnakas
     1 vnt.
  • kalendrų sėklos
     2 šaukštelis (-iai)
  • kmynai
     1 šaukštelis (-iai)
  • ciberžolė
     1 šaukštelis (-iai)
  • apelsinas
     1 vnt.
  • druska
     1 žiupsnelis
  • grūsti juodieji pipirai
     1 žiupsnelis

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Ant vištienos šlaunelių pilkite apelsinų sultis, medų, aliejų, berkite kalendrų sėklas, kmynus, ciberžolę, įspauskite česnako (2 skilteles), pagardinkite druska bei pipirais.

Paruoštą vištieną sudėkite į karščiui atsparų indą, ant viršaus išdėliokite apelsino griežinėlius.

Švelniai įtrinkite mėsą prieskoniais, uždenkite ir palikite šaldytuve marinuotis 1 val.

Kepkite iki 180 °C  įkaitintoje orkaitėje apie 45 min. kartkartėmis apšlakstydami išsiskyrusiomis sultimis.

Panašūs receptai

Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė

Šventinis kalakutas

4h • Vidutinis

„Vieno puodo“ troškinys

1h 30min • Vidutinis