Aromatinga vištiena su apelsinais
-
Gaminimas 1h 55min
-
Lengvas
Ingredientai
Patiekalui reikės
-
viščiukų šlaunelių mėsa1.2 kg
-
šviežiai spaustos apelsinų sultys80 ml
-
skystas medus80 ml
-
alyvuogių aliejus2 šaukštelis (-iai)
-
česnakas1 vnt.
-
kalendrų sėklos2 šaukštelis (-iai)
-
kmynai1 šaukštelis (-iai)
-
ciberžolė1 šaukštelis (-iai)
-
apelsinas1 vnt.
-
druska1 žiupsnelis
-
grūsti juodieji pipirai1 žiupsnelis
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Ant vištienos šlaunelių pilkite apelsinų sultis, medų, aliejų, berkite kalendrų sėklas, kmynus, ciberžolę, įspauskite česnako (2 skilteles), pagardinkite druska bei pipirais.
Paruoštą vištieną sudėkite į karščiui atsparų indą, ant viršaus išdėliokite apelsino griežinėlius.
Švelniai įtrinkite mėsą prieskoniais, uždenkite ir palikite šaldytuve marinuotis 1 val.
Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 45 min. kartkartėmis apšlakstydami išsiskyrusiomis sultimis.