Aštrios lašišų salotos su mangais ir avokadais

  • Gaminimas 50min
  • Lengvas
Aštrios lašišų salotos su mangais ir avokadais

Ingredientai

  • lašišų filė RIMI be kaulų, be odos
     500 g
  • rudieji ryžiai
     100 g
  • paprikos milteliai
     2 šaukštelis (-iai)
  • kuminas
     1 šaukštelis (-iai)
  • raudonėliai
     1 šaukštelis (-iai)
  • druska
     
  • pipirai
     
  • salieras
     1 vnt.
  • laiškiniai česnakai
     5 g
  • mangai
     2 vnt.
  • avokadas
     1 vnt.
  • mėta
      keletas lapelių
  • kalendra
      keletas lapelių
  • žaliosios citrinos
     1 vnt.
  • alyvuogių aliejus
     2 šaukštas (-ai)
  • aitriosios raudonosios paprikos
     0.5 vnt.
  • rudasis cukrus
     1 šaukštelis (-iai)

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Ryžius išvirkite, kaip nurodyta ant pakuotės.
Vidutinio dydžio dubenyje išmaišykite prieskonius: paprikos miltelius, kuminus, čiobrelius, raudonėlius, druską. Imkite lašišų filė, supjaustykite gabaliukais ir įtrinkite prieskonių mišiniu.
Įkaitinkite keptuvę, dėkite lašišų filė ir kepkite po 3 minutes iš abiejų pusių. Iškeptą filė padėkite į lėkštę atvėsti.
Mangus ir avokadą nuplaukite, perpjaukite per pusę, išimkite kaulus, su šaukštu išskaptuokite minkštą vaisių dalį ir supjaustykite kubeliais.
. Saliero stiebą supjaustykite kubeliais.
Laiškinius česnakus ir mėtas sukapokite.
Paruoškite padažą. Dubenyje išmaišykite citrinos žievelę, 2 šaukštus citrinos sulčių, smulkiai sukapotą aitriąją raudonąją papriką, cukrų ir druską su aliejumi.
. Į dubenį suberkite ryžius, sudėkite supjaustytus avokadą, mangus, salierą, kubeliais supjaustytą lašišų filė, užberkite kapotų žolelių, užpilkite padažo, papuoškite citrinos riekele.

Panašūs receptai

Vienos skardos lašiša

35min • Vidutinis