Aštrūs tailandietiški makaronai su krevetėmis

  • Gaminimas 30min
  • Vidutinis
Aštrūs tailandietiški makaronai su krevetėmis

Ingredientai

Patiekalui reikės

  • ryžių makaronai
     200 g
  • sezamų aliejus
     2 šaukštas (-ai)
  • kiaušiniai
     2 vnt.
  • imbieras (nykščio dydžio gabalėlis) tarkuotas
     100 g
  • nuluptos virtos krevetės
     450 g
  • sojų padažas
     2 šaukštas (-ai)
  • žalioji citrina
     1 vnt.
  • aitrioji paprika
     1 vnt.
  • kepinti žemės riešutai
     100 g
  • kalendra
      žiupsnelis
  • mėta
      žiupsnelis
  • druska
      pagal skonį
  • aliejus kepti
     50 g

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Tailandietiško skonio pilni makaronai tikrai nepaliks abejingų. Pilni prieskonių bei skonio šie makaronai puikiai tiks vakarienei su draugais ar šeima.

Išvirkite makaronus pagal pakuotėje nurodytą instrukciją. Išgriebkite kiaurasamčiu, nuvarvinkite, įpilkite šlakelį aliejaus, kad nesuliptų, ir atidėkite.

Išplakite kiaušinius. Įberkite žiupsnelį druskos. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir supilkite kiaušinių plakinį. Pakepkite 1–2 min., tada blynelį apverskite ir kepkite dar 1 min. Išėmę susukite suktinuką ir supjaustykite plonais griežinėliais. Patarimas: jeigu blynelį sunku apversti, gerai iškepus vienai jo pusei, keptuvėje su lopetėle formuokite suktinuką.

Gilioje keptuvėje įkaitinkite sezamų aliejų. 1–2 min. pakepinkite plonais griežinėliais supjaustytą aitriąją papriką bei tarkuotą imbierą. Suverskite lukštentas virtas krevetes, makaronus, kiaušinienės juosteles. Užpilkite sojų padažu ir kepkite dar 1 min.

Sumeskite kapotas kalendras, mėtas, apšlakstykite žaliosios citrinos sultimis, pabarstykite kapotais skrudintais žemės riešutais, patiekite ir mėgaukitės.

Panašūs receptai