Aštrūs tailandietiški makaronai su krevetėmis
-
Gaminimas 30min
-
Vidutinis
Ingredientai
Patiekalui reikės
-
ryžių makaronai200 g
-
sezamų aliejus2 šaukštas (-ai)
-
kiaušiniai2 vnt.
-
imbieras (nykščio dydžio gabalėlis) tarkuotas100 g
-
nuluptos virtos krevetės450 g
-
sojų padažas2 šaukštas (-ai)
-
žalioji citrina1 vnt.
-
aitrioji paprika1 vnt.
-
kepinti žemės riešutai100 g
-
kalendražiupsnelis
-
mėtažiupsnelis
-
druskapagal skonį
-
aliejus kepti50 g
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Tailandietiško skonio pilni makaronai tikrai nepaliks abejingų. Pilni prieskonių bei skonio šie makaronai puikiai tiks vakarienei su draugais ar šeima.
Išvirkite makaronus pagal pakuotėje nurodytą instrukciją. Išgriebkite kiaurasamčiu, nuvarvinkite, įpilkite šlakelį aliejaus, kad nesuliptų, ir atidėkite.
Išplakite kiaušinius. Įberkite žiupsnelį druskos. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir supilkite kiaušinių plakinį. Pakepkite 1–2 min., tada blynelį apverskite ir kepkite dar 1 min. Išėmę susukite suktinuką ir supjaustykite plonais griežinėliais. Patarimas: jeigu blynelį sunku apversti, gerai iškepus vienai jo pusei, keptuvėje su lopetėle formuokite suktinuką.
Gilioje keptuvėje įkaitinkite sezamų aliejų. 1–2 min. pakepinkite plonais griežinėliais supjaustytą aitriąją papriką bei tarkuotą imbierą. Suverskite lukštentas virtas krevetes, makaronus, kiaušinienės juosteles. Užpilkite sojų padažu ir kepkite dar 1 min.
Sumeskite kapotas kalendras, mėtas, apšlakstykite žaliosios citrinos sultimis, pabarstykite kapotais skrudintais žemės riešutais, patiekite ir mėgaukitės.