Šis receptas yra skirtas 6 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Keptuvę įkaitinkite su 4 šaukštais aliejaus ant vidutinės kaitros, suberkite susmulkintus česnakus, svogūnus. Pakepinkite apie 5 minutes, kol svogūnai šiek tiek suminkštės.
Suberkite supjaustytą kubeliais raudonas ir Chalapos paprikas, kuminus, aitriosios paprikos miltelius. Kepkite apie 5 minutes.
Į keptuvę suverskite konservuotus pjaustytus pomidorus, suberkite raudonėlius, druską. Išmaišykite, užvirinkite ir patroškinkite apie 10 minučių retkarčiais pamaišydami. Sudėkite konservuotas juodąsias pupeles, išmaišykite ir patroškinkite apie 10 minučių.
Tofu lazdeles apkepkite keptuvėje ant vidutinės kaitros su 4 šaukštais alyvuogių aliejaus pavartydami, kol gražiai apskrus. Tofu pagardinkite druska, perpjaukite įstrižai.
Į lėkštę dėkite aštriojo troškinio, tofu lazdelę, apibarstykite smulkintomis kalendromis.