Auksinis pienas su ciberžole ir gvazdikėliais

  • Gaminimas 35min
  • Lengvas
Auksinis pienas su ciberžole ir gvazdikėliais

Ingredientai

Ingredientai:

  • Pienas be laktozės, 1,5 proc. riebumo
     1 l
  • Ciberžolė
     3 šaukštelis (-iai)
  • Cinamonas
     1 šaukštelis (-iai)
  • Gvazdikėliai
      4 vnt.
  • Malti juodieji pipirai
      pagal skonį

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Į vidutinio dydžio puodą supilkite pieną, suberkite ciberžolę, cinamoną ir gvazdikėlius.

 Pieną su prieskoniais kaitinkite nuolat maišydami ant mažos ugnies 15–30 minučių.

 Baigdami virti, įmeskite žiupsnelį maltų juodųjų pipirų. 

Nukelkite puodą nuo ugnies ir leiskite pienui atvėsti.

 Prieš patiekdami, išimkite gvazdikėlius ir pasaldinkite pieną medumi.

Pastaba: jei nemėgstate gvazdikėlių, galite juos pakeisti ½ šaukštelio šviežio smulkiai tarkuoto imbiero.
 

Panašūs receptai

Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė

Bandelės su avietėmis

2h 30min • Lengvas