Auksinis pienas su ciberžole ir gvazdikėliais
-
Gaminimas 35min
-
Lengvas
Ingredientai
Ingredientai:
-
Pienas be laktozės, 1,5 proc. riebumo1 l
-
Ciberžolė3 šaukštelis (-iai)
-
Cinamonas1 šaukštelis (-iai)
-
Gvazdikėliai4 vnt.
-
Malti juodieji pipiraipagal skonį
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Į vidutinio dydžio puodą supilkite pieną, suberkite ciberžolę, cinamoną ir gvazdikėlius.
Pieną su prieskoniais kaitinkite nuolat maišydami ant mažos ugnies 15–30 minučių.
Baigdami virti, įmeskite žiupsnelį maltų juodųjų pipirų.
Nukelkite puodą nuo ugnies ir leiskite pienui atvėsti.
Prieš patiekdami, išimkite gvazdikėlius ir pasaldinkite pieną medumi.
Pastaba: jei nemėgstate gvazdikėlių, galite juos pakeisti ½ šaukštelio šviežio smulkiai tarkuoto imbiero.