Austrės su svogūnais ir raudonojo vyno actu arba Keptos austrės su džiūvėsėliais
-
Gaminimas 20min
-
Lengvas
Ingredientai
Austrėms su svogūnais ir raudonojo vyno actu:
-
austrės12 vnt.
-
raudonasis svogūnas0.5 vnt.
-
cukrus2 šaukštelis (-iai)
-
raudonojo vyno actas6 šaukštas (-ai)
-
šviežiai malti juodieji pipirai1 žiupsnelis
Keptoms austrėms su džiūvėsėliais
-
austrės12 vnt.
-
malti džiūvėsėliai arba tarkuotas batonas4 šaukštas (-ai)
-
sviestas (arba sviestas be laktozės „Zero Lactose“)50 g
-
aštrus tabasko padažas4 lašai
-
citrina0.25 vnt.
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Austrėms su svogūnais ir raudonojo vyno actu
Smulkiai supjaustykite svogūną ir sumaišykite su cukrumi, raudojono vyno actu bei žiupsneliu pipirų. Palikite pastovėti apie 10 minučių. Prieš pat patiekdami į stalą padažą supilkite į austrių geldeles.
Keptoms austrėms su džiūvėsėliais
Atsargiai atverkite austres ir pjaukite per pagrindinį nervą. Nupilkite dalį sulčių, bet ne visas. Pašaukite į įkaitintą 230 °C laipsnių orkaitę ir kepkite 5–6 minutes. Kol kepa, ištirpinkite sviestą, suberkite džiūvėsėlius, įlašinkite aštraus tabasko padažo ir citrinos sulčių. Pakepkite 3 minutes.
Iš orkaitės ištraukite austres, apiberkite džiūvėsėliais ir patiekite.