Aviečių ir žaliųjų citrinų granita

  • Gaminimas 4h 30min
  • Lengvas
Aviečių ir žaliųjų citrinų granita

Ingredientai

Ingredientai:

  • Šviežios avietės
     0.625 kg
  • Šviežios žaliųjų citrinų sultys
     3 vnt.
  • Medus
     350 g
  • Šaltas virintas vanduo
     250 ml
  • Romas
      pagal skonį

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 6 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Visus ingredientus, išskyrus romą, supilkite į plaktuvą ir plakite apie 30 sekundžių, kol pasidarys vientisa masė. Perkoškite per sietelį, kad neliktų sėklyčių. Įpilkite romo ir išmaišykite.

Masę supilkite į pyrago skardą. Šaldykite 4–5 valandas, būtinai (!) kas valandą pamaišydami, kol susiformuos ledo kristalai. Jei norite, patiekdami kiekvieną porciją papuoškite šviežiomis avietėmis.

Panašūs receptai

Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė
Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė

Citrininis tiramisu

40min • Vidutinis

Kalėdinis sūrio pyragas

1h 30min • Vidutinis